Cemaat'in, yapım şirketleri aracılığıyla TRT’yi finans kaynağı haline getirdiği iddia edildi. Kendilerinden olmayan yapım şirketlerini saf dışı bırakarak kurumun bütün işlerini kendi şirketlerine vererek 300 milyon liradan fazla bir vurguna imza attıkları tespit edildi.

TELİF ADI ALTINDA HİMMET

Milliyet'te yer alan habere göre, 17-25 Aralık operasyonundan sonra TRT’de toplam 550 kişi açığa alınmış, bir bölümü ise tasfiye edilmişti. Kurumda, çalışan 'FETÖ' bağlantılı yaklaşık 400 kaşeli muhabire gönderdikleri haber değeri olmayan metinler karşılığında telif adı altında para aktarıldığı ve bu paraların himmet olarak toplandığı ortaya çıktı.

YOLSUZLUK RAPORLARA GİRDİ

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK), hazırladığı rapora TRT’deki paralel yapılanma da girmişti. TİB ve böcek soruşturmasının ardından TRT’yi incelemeye alan Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun inceleme kararında ise kurum içindeki Paralel Yapı’nın usulsüzlükleriyle ilgili yoğun şikâyetler etkili olmuştu. 17-25 Aralık operasyonları sürecinde en fazla şikâyetin geldiği kurumlardan biri olan TRT için raporda “Paralel Yapı’nın özel önem verdiği kurumlar arasında” ifadeleri kullanılmıştı. DDK ve Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun kurumdaki incelemeleri devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: Birgun.net