UĞUR KOÇ / [email protected]
@Ugurkoc_

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner’in de sanıkları arasında olduğu ve beraatle sonuçlanan Erzincan Davası’nda, yargılamanın tarafı olmadığı halde verdiği temyiz dilekçesi reddedilen Gülen Cemaati mensubu Ahmet Demir, ‘ret’ kararına itiraz etti. Demir’in itirazı üzerine ‘ret’ kararının onanması talebiyle Yargıtay 1. Başkanlığı’na dilekçe sunan Cihaner’in avukatı Turgut Kazan, “Pensilvanya’nın kumpaslarını tahkim etmenin yolunu aradığını” belirtti.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ile emekli 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’in de yargılandığı Erzincan Davası’nda 13 Kasım 2015’te beraat kararı vermişti. Karar ardından Gülen Cemaati’ne bağlı Özel Erzincan Otlukbeli Koleji Müdürü Ahmet Demir, yargılamaya katılma isteği daha önce reddedilmesine rağmen yargılamanın tarafı olduğunu iddia ederek temyiz dilekçesi sunmuştu. Demir, temyiz talebine karşılık Yargıtay’ın ‘ret’ kararına itiraz etti.

‘Kumpası sürdürmek istiyorlar’

Davanın tarafı olmadığı halde Demir’in yaptığı başvurulara karşı Yargıtay 1. Başkanlığı’na dilekçe sunan İlhan Cihaner’in avukatı Turgut Kazan, “Ahmet Demir adına önce temyiz ve temyiz isteği reddedilince yapılan itiraz başvuruları, yasaya aykırı olduğu gibi, yeni ve tam bir Pensilvanya oyunudur. 12 Eylül referandumu HSYK’nın Yargıtay’a yerleştirdiği suç örgütü üyeleri eliyle, Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nda çoğunluk sağlayarak, tertip/tuzak ve kumpaslarını tahkim etmenin bir yolunu arıyorlar” dedi.

Kazan dilekçesinde, Müdür Ahmet Demir’in “Fethullah Gülen Cemaati’ne ait bir okul müdürüdür ve Savcı Osman Şanal (güya) Erzincan Emniyet Müdürlüğü’nde bir sorgu yaparken, nereden / nasıl öğrendiyse sorgu odasına gelip çok önemli bir konuyu anlatarak, Erzincan/Erzurum kumpasını ateşleyen Hizmet Grubu elemanı”; Demir adına hukuka aykırı biçimde temyiz ve itiraz başvuruları yapan avukat Adnan Şeker’in de Hrant Dink Davası sanıklarından Ramazan Akyürek’in avukatı olduğunu vurguladı.

Gülen Cemaati’nin kumpasını sürdürme arayışında olduğunu belirten Avukat Turgut Kazan, daha önce yapılan katılma taleplerinin reddedildiğini hatırlatarak temyiz itirazının reddinin onanmasını talep etti.

Kaynak: Birgun.net