İmza kampanyası platformu change.org'da Cem Yılmaz'a destek için imza kampanyası başlatıldı. Muhatabı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olarak belirlenen imza kampanyasında şu ana kadar 23 bin 600 imza toplandı.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun kıyafetini beğenmediği için öğrencilerinin gözü önünde azarladığı ve kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren öğretmen Serkan Öz'e destek olmak amacıyla meslektaşları destek yürüyüşü düzenlemişti. Yürüyüşe katılan öğretmen Serkan Öz, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Cem Yılmaz, öğretmene destek olmak amacıyla Twitter'dan "Mevki ile adam ezmek, kalbini ölesiye kırmak... Yazık oldu; gitti öğretmencik. Daha büyük mevkilere gelesin Vali Bey..." şeklinde twit atmıştı. Vali Cebiroğlu'nun şikayeti üzerine harekete geçen cumhuriyet savcısı Cem Yılmaz hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

change.org sitesinde 'Özgürlük ve Adalet için Cem Yılmaz’a destek olun' başlığıyla başlatılan 25 bin kişinin imzalaması hedefiyle başlatılan kampanyaya şu ana kadar yaklaşık 23 bin 632 kişi imza atarak destek oldu.

Kaynak: Birgun.net