Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, "AB meselesi Avrupa ve Türkiye açısından ne derece ciddi, soru işareti var. Türkiye gerçekten AB’ye girmek istiyor mu? Almanya ve AB de gerçekten Türkiye’yi AB’ye almak istiyor mu konusunda doğrusu endişelerim var. Pek inanmıyorum. Ne Türkiye ciddi ne burası ciddi." dedi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan ve Türkiye ile Almanya arasındaki yüksek düzeyli stratejik istişare toplantısını 'selamlanması gereken bir şey' diye nitelendiren Özdemir, "İki tarafın da birbirine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum." dedi.


AB'nin Türkiye'deki Suriyeli mülteciler için yapacağı yardımı da destekleyen Özdemir, "Eğer AB mülteci sayısını azaltmak istiyorsa, Suriye’nin etrafındaki ülkelere mutlaka yardım etmeli. Ama kayıtsız şartsız bir yardım değil. Bu paranın nereye gittiği konusunda da dikkatli olunması gerekiyor. Çocukların okula gitmesi şart. Anne babalarının çalışma izni kazanması şart. Aksi takdirde bu insanlar kalmaz." şeklinde konuştu.

Batı Balkan ülkelerine AB tarafından tanınan vize muafiyetinin Türk vatandaşları için de tümüyle kalkması gerektiğini vurgulayan Özdemir, bu olmuyorsa en azından düğün, iş ya da eğitim için gelmek isteyenlerden vize istenmemesinin uygun olacağını ifade etti.

Kaynak: Birgun.net