“Ermeni soykırımı” tasarısını Almanya Federal Meclisi’ne sunan Türkiye kökenli Alman siyasetçi ve Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir, tasarının Alman parlamentosundan geçmesinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisi hakkında kullandığı "Terör örgütünün uzantıları bunlar" ifadelerine dair "Belki orada, içeride kendi gibi düşünmeyeni, kendi arkasından gitmeyeni terörist olarak damgalamak kolay ama burada bunun bir karşılığı yok" dedi.

Erdoğan'ın "Ne Türk’ü be? Bunların kanlarının laboratuvar testinden geçmesi lazım" şeklindeki sözlerine ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "Bu tür sütü bozuklar, kanı bozuklar Türk milletini temsil edemezler” şeklindeki ifadelerine de değinen Özdemir, "Acı olan şudur ki; 21. yüzyılda hâlâ bir cumhurbaşkanının siyaseten her türlü eleştiri hakkına sahipken, koskoca bir meseleyi kan testine indirgemiş olması!.." diye konuştu.

Türkiye tarafından gelen tepkileri "Linç kampanyası" olarak niteleyen Özdemir, son dönemde kendisine polis koruması verilmesine ilişkin olarak, "Hayatımda iki kez koruma verildi, ikisi de Türkiyeliler yüzünden!" diye konuştu. (T24)

Kaynak: Birgun.net