Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ralf Brauksiepe ve beraberindeki vekillere İncirlik üssünü ziyaret izni verilmemesiyle ilgili olarak, “Asker olmayanları ziyareti uygun değildir” açıklaması yaptı.

Çavuşoğlu, Malta Dışişleri Bakanı George Vella ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Üsse gelmek isteyen askeri teknik heyetlerin hepsi geliyor. Özellikle siyasetçilerin İncirlik Üssü'ne gelmesi uygun görülmemiştir. Almanya askeri olarak üsse gelebilirler” dedi.

Öte yandan Türkiye'nin Alman heyetin İncirlik'i ziyaret etmesine izin vermemesi, Almanya’da sert tepkiye yol açtı. Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Hrıstiyan Sosyal Birlik Partisi'nin (CSU) Federal Meclis dış ve güvenlik politikaları sözcüsü Florian Hahn, "Bu, her türlü siyasi mantıktan uzak, NATO müttefiki bir ülkeye karşı sorumsuzca davranıştır" diye konuştu.

Türkiye'nin tavrını ‘hesaplanmış provokasyon’ olarak tanımlayan Hahn, bunun Almanya'nın güvenlik politikalarını etkilediğini söyledi. CSU sözcüsü Hahn, "Tornado keşif uçaklarını konuşlandırabilmek için Ürdün'deki Amman hava üssü olmak üzere alternatif yer arayışına girmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net