Kuzey Ormanları Savunması’nın çağrısıyla Çilingoz Ormanları’nda kamp ve forum gerçekleştirmek üzere yola çıkan bir grup doğaseverin araçları, Çatalca’da kaymakamlık tarafından olağanüstü hal gerekçesiyle engellendi.

KOS Medya’da yer alan habere göre, 6-7 Ağustos’ta Çatalca’ya bağlı Çilingoz’a doğru yola çıkan grubun bir amacı da Cengiz, MAPA, Limak, Kolin ve Kalyon şirketlerinin konsorsiyumu İGA Havalimanı A.Ş’nin üçüncü havalimanı inşaatına malzeme sağlamak için taş ocağı açmak istediği Tekirdağ’ın Saray ilçesindeki Safaalan köyü sakinleriyle birlikte forum gerçekleştirmekti.

İstanbul’dan yola çıkan Kuzey Ormanları Savunması otobüsleri Çatalca’da engellendi. Kaymakamlığın ‘OHAL’ yetkisini kullandığını belirten polisler araçların geçişine izin vermeyince, doğaseverler Çilingoz’a güzergah değiştirerek devam etti. Polisler, şoförlere ‘kaymakamlık yasağı’ gerekçesiyle bir daha Çatalca’ya gelmemeleri yönünde gözdağı da verdi.

Güzergah değişikliğinin ardından Safaalan’a varan doğaseverler, önce taş ocağı bölgesinde keşif yapıp ardından köylülerle birlikte forum düzenledi.

Taş ocağını köylerinde istemediklerini belirten köylüler, “Köyün tek bir deresi var, o da taş ocağı alanı içinde kalıyor” derken, Safaalan Mahallesi Muhtarı Mehmet Özmen de, Saray Belediyesi ve Safaalan Muhtarlığı dahil ilgili hiçbir kurumun görüşünün alınmadığını aktardı ve şunları söyledi: “Bizlerin görüşü alınmadı. Bu karar burada hiçbir canlı yaşamıyor anlamına geliyor. Bunu önleyebilecek tek güç biziz. Köyümüze sahip çıkarsak bunu engelleyebiliriz.”

Kaynak: Birgun.net