ZEYNEP KURAY
[email protected]
@zeynokuray

Şort giydiği gerekçesiyle belediye otobüsünde darp edilen hemşire Ayşegül Terzi’ye destek büyüyor. Her gün beş kadının erkek şiddetiyle katledildiği Türkiye’de, kadınların özgürlük alanlarının giderek kısıtlanmasına karşı İstanbul Beşiktaş Kartal heykeli önünde kadınlı- erkekli şortlu eylem düzenlendi. Çarşı grubunun destek verdiği eyleme özellikle kız babaları ilgisi büyüktü. Kız çocuğu babaları endişelerini dile getirirken, protesto da ön saflarda yerini alan kadınlar ise özgürlüklerinden hiçbir koşulda vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Şortlu eyleme katılan Olcay Akçer, kadınların şiddet görmesini kesinlikle kabul etmediğini ifade etti. Kadınların istediği gibi, istediği şekilde giyinmesi gerektiğini söyleyen 62 yaşındaki Akçer, “Gördüğünüz gibi şortumu giydim geldim, rujumu da sürdüm. Kimsenin, kimseye karışmaya hakkı yok ” dedi.

Kadın ‘buradayım’ demeli

Gözde Aydın, “Biz özgürlüğümüzün kısıtlanmasını istemiyoruz. Kadınlar olarak özgür olmak istiyoruz” dedi.

Mucize Ayrık, “Hani İslam hoş görülü bir dindi. Din gerçekten kötü kullanılıyor ve ben artık çok soğudum. İslam zorla bir şey yaptırıp, kafa kesme dini değil çünkü” diye tepki gösterdi. Her zaman, her yerde kadının ezildiğine işaret eden Ayrık , “Kutsal kitaplarda da hep erkekler önde. Yani kitaplar erkeklere göre mi yazılmış? Ben niye kapanıyorum? Erkekler tahrik olmasın diye öyle mi? O zaman ben de bir kadın olarak erkeğin kolundan tahrik olabilirim , o zaman erkek de kapansın. Ben mecbur muyum sırf erkek istiyor diye kapanmaya? ” diye konuştu.Saadet Yeşil ise, Başbakan Binalım Yıldırım‘ın tekme atan şahsa “mırıldansaydın” diyerek savunmasının kendisini çileden çıkarttığını ifade etti.

Baba olarak kabul etmiyorum’

Kız çocuğu babalarından biri olan Hasan Anıl Cansızoğlu ise gidişattan endişe duyduğunu söyledi. Cansızoğlu, “Önce bir erkek olarak, sonra bir kız babası olarak kadınlara şiddet uygulanmasını kesinlikle kabul etmiyorum. Dövülen bir kadının hangi kıyafette ve hangi görüşte olduğunun ne önemi olabilir? Kadına şiddete karşı hep birlikte en sert, en tavizsiz, pozitif ayrımcılığı net hukuki düzenlemelerin hayat bulması için hep birlikte çaba sarf etmeliyiz” dedi.

Kaynak: Birgun.net