Kayseri'de öğretmeninin cinsel saldırısından sonra yaşamına son veren lise öğrencisi Cansel Buse için eylem yapan 4 üniversite öğrencisi kadın gözaltına alındı. Haklarında Kabahatler Kanunu kapsamında "belirlenen yerler dışında afiş asmak" suçundan idari yaptırım uygulanarak 211 lira ceza kesilen öğrenciler daha sonra serbest bırakıldı.

Kayseri'de cinsel istismar sonucu intihar eden lise öğrencisinin ölümüne tepki göstermek için Büyükşehir Belediyesine ait katlı otoparkın çatı katına çıkarak pankart açan ve slogan atan 4 üniversite öğrencisi gözaltına alındı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait katlı otoparkın çatı katına çıkarak, "Kadın katillerinden hesap soracağız Cansel için susmayacağız - Yeryüzü Kadınları" yazılı pankart açan 4 üniversite öğrencisi, kadın cinayetlerini protesto eden sloganlar attı.

Katlı otoparkın güvenlik görevlileri tarafından pankart kaldırılırken, 4 kişi gözaltına alınarak, Komiser Hamdi Bey Polis Merkezine götürüldü.

Haklarında Kabahatler Kanunu kapsamında "belirlenen yerler dışında afiş asmak" suçundan idari yaptırım uygulanarak 211 lira ceza kesilen öğrenciler daha sonra serbest bırakıldı.

Kaynak: Birgun.net