Haziran 2015 tarihine kadar Yüksekova’daki Dağlıca Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli olan Komando Uzman Çavuş H.K. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nün istihbarat belgelerine göre, aniden ortadan kayboldu. Olay, eşi Semahat K.'nin "kayıp başvurusu" yapması üzerine ortaya çıktı.

Gizli belgelere yansıyan bilgilere göre, H.K.'nin eşi Semahat K., 25 Haziran 2015 tarihinde Sincan Polis Merkezi'ne başvuruda bulanarak, eşinin kaybolduğu ihbarında bulundu. Semahat K., Yüksekova Dağlıca Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda Uzman Çavuş olarak görev yapan eşi H.K.'nin 2 aylık rapor alarak, Ankara'daki evine geldiği, raporun bitiminden sonra 19 Haziran 2015 tarihinde birliğine katılması için Esenboğa Havalimanı'na ailesi tarafından götürüldüğü ve o tarihten sonra da kendisinden bir daha haber alınamadığı bilgilerini paylaştı. Semahat K., eşinin hayatından endişe ettiğini belirterek, bulunması talebinde bulundu.

'İntikam alacağım' mesajı

Emniyet, başvurunun ardından Komando Uzman Çavuş H.K.'yi "Terör nitelikli kayıp şahıs" olarak aramaya başladı ve kayıtlarda yer alan H.K.'nin daha sonra kardeşi Fatma Pınar ile Whatsapp üzerinde yaptığı konuşmalara ulaştı. H.K.'nin söz konusu yazışmalarda, "İntikam alacağını, canların yanmadığını, kanların akmadığı doğum gününde (kendi doğum günü olan 15 Eylül 1990 işaret ediliyor) kendini televizyonlarda göreceklerini" söylediği bilgisine yer verildi.

'Tedbir alın' uyarısı

Belgede, "şahsın Suriye'de bulunan çatışma bölgelerinde faaliyet gösteren radikal gruplar ve terör örgütü kamplarına katılmak için gittiği/gidebileceği, ayrıca H.K.'nin eylem arayışında olabileceği de değerlendirildiği" belirtilerek, özellikle Ankara'da Kızılay gibi bölgeler, emniyet müdürlükleri, hassas bölgeler, alışveriş merkezlerinde tedbir alınması talebinde bulunuldu.

Yüksekova’daki Dağlıca Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli olan Komando Uzman Çavuş H.K.’nın, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait istihbarat belgelerine göre “Terör nitelikli kayıp şahıs” olarak arandığı ortaya çıktı.

Kaynak: Birgun.net