BirGün’ün bir polisin itiraflarına yer verdiği geçen haftaki "IŞİD’in tedavi olduğu binada aylarca nöbet tuttuk” haberinde geçen Antep’teki söz konusu "cihat hastanesi"nde, İçişleri Bakanlığı’nın en çok arananların yer aldığı ‘mavi liste’sinde yer alan ve daha sonra tutuklanan IŞİD’li Mehmet Mustafa Çevik’in de tedavi gördüğü ortaya çıktı.

Antep Emniyet Müdürlüğü’nün arkasında, emniyet müdürünün ikamet ettiği sokakta, valiliğin ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Fonu’nun hemen karşısında yer alan BirGün’ün gündeme getirdiği ‘cihatçı hastane’den ulaştığı belgelerde, Mehmet Mustafa Çevik’e ait Birleşik Tugay Sağlık Ocağı mühürlü bir rapor var.

Raporda, ‘bağlı olduğu askeriye’ bölümünde, Mehmet Mustafa Çevik’in Suriye’deki cihatçı gruplarından Ensar El Şeria üyesi olduğu, hastaneye giriş tarihi, 06.12.2013, çıkış tarihi ise, 06.01.2014 olarak yazıyor. Rapordaki diğer bilgiler ise şöyle: “Sonuç: Tıbbi müdahaleden sonra hastanın çıkışı yapılmıştır. Doktorların bütün müdahalelerden sonra sol gözüne ameliyat yapılamayacağına karar verilmiştir. Göz bölümü teşhis koymuştur. Bir sonraki randevu bir buçuk ay sonra.”

4 Nisan 2016 günü, Antep’te polisin düzenlediği operasyonda, aranan canlı bombalardan eylem hazırlığındaki Dokumacılar Grubu üyesi Mehmet Mustafa Çevik ve 1 canlı bomba daha tutuklanmıştı.

O tarihlerde Ensar El Şeria üyesi olduğu ifade edilen Çevik'in daha sonra IŞİD kurulduktan sonra bu örgütün saflarına geçtiği belirtiliyor.

Antep’te ‘cihatçı hastanesi’nden çıkan Birleşik Tugay Sağlık Ocağı mühürlü sağlık raporu. Canlı bomba, 6 ay tedavi görmüş.

Antep'te Akyol Mahallesi'nde cihatçıların tedavi gördüğü bina.

Kaynak: Birgun.net