Bakanlar Kurulu bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplandı. Verilen ara ile birlikte yaklaşık 7 saat süren toplantının ardından Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli açıklamalarda bulunuyor. OHAL sürecinde 'FETÖ' ile mücadelede kapsamında herhangi bir şekilde yapı ile bağlantısı bulunmamasına rağmen memuriyetten ihraç edilen veya haksızlığa kalanların toplantıda da ele alındığını belirten Canikli 'FETÖ' ile mücadelede adaletsizliğe yer verilmemesi gereği ifade edildi" dedi.

Canikli, 39 bombalı araç, 19 canlı bomba girişiminin de önlendiğini ifade etti.

Canikli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Evrensel değerler, AB hedefine uyum, bağlılık bir kez daha bu çerçevede vurgulanmış, teyit edilmiş. AB hedeflerimizde herhangi bir değişiklik olduğu ifade edilmiştir.

FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiği sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bir kez daha ortaya konulmuştur. Bu mücadele gerçekleştirilirken haksızlığa ve adaletsizliğe fırsat meydan verilmemesi gereken gösterilen gereken hassasiyetin sürdürülmesi ve mağduriyetlere fırsat verilmemesi ifade edilmiş ve ayrıntılı bir şekilde FETÖ ile mücadele konusunda bakanlıklarımız yaptığımız konuda gelinen nokta ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmiş ve özellikle bölücü terör örgütü ile mücadelede kuvvetli kararlılık bir kez daha teyit edilmiştir. 12 farklı noktada orta ölçekte operasyonlar gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonlar bir kısmı hala devam etmektedir.

Bölücü terör örgütünün yuvalanmaları, mesken tutmaları ve buralardan çıkarak Türkiye içine operasyon gerçekleştirmeleri ortadan kaldırılmıştır. Bu bölgelerden bazıları uzun yıllardan beri operasyon yapılmayan bölgelerdir. Operasyon yapılmayan hiçbir bölge kalmamıştır. İfade etmeye çalıştığım gibi bunların bazıları tamamlanmış, operasyonlar devam etmektedir.

24 Ağustos 2016 tarihinde saat 04.00’te Fırat Kalkanı Operasyonumuz yürütülüyor. Operasyonun genel amacı ülkemizin sınır güvenliğini sağlanmasıdır. Uluslararası hakkın kullanılması çerçevesinde yürütülmektedir. 39 bombalı araç, 19 canlı bomba girişimi önlendi.

Bu tür saldırıların Türkiye topraklarına yapılmasının engellenmesi ve güvenliğin sağlanması temel araçtır. Fırat Kalkanı operasyonunun temel amacı budur. Ayrıca 2015 ve 2016 yıllarında sınırlarımızdan 62 değişik ülkeden 1449 yabancı savaşçı yakalanmıştır.

DAEŞ terör örgütü diğer terör örgütleriyle mücadele amacıyla bu harekat başlatılmıştır. Sınır güvenliği tesisi yanında DAEŞ terör örgütü ile mücadele kapsamında Fırat Kalkanı operasyonu başlatılmıştır. BM, DAEŞ ile mücadele konusunda bazı ülkelere yükümlülük yüklemektedir.

Temel hedef sınır güvenliğinin sağlanması, bunun yanında Suriyeli göçmenlerin topraklarına dönmek konusunda güvenli bir yer oluşturmak. Uzun yıllardan beri Türkiye’de konaklayan Cerablus orijinini Cerablus’a dönemeye başladıklarını görüyoruz, teşvik ediyoruz.

772 kilometrekare alan DEAŞ'tan temizlendi ÖSO kontrolüne girdi.

Kaynak: Birgun.net