Can Dündar'a yönelik silahlı saldırı ile ilgili iki kişi daha gözaltına alındı. Zanlının gözaltı süresi pazartesi gününe kadar uzatıldı.

NE OLMUŞTU?
Adana’da Ocak 2014’te mühimmat yüklü MİT TIR’larının durdurulması ile ilgili haberleri nedeniyle 92 gün tutuklu kalan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında 'devletin gizli belgelerini açıklama' suçlamasıyla hapis cezası verildi. Can Dündar 5 yıl 10 ay, Erdem Gül ise 5 yıl hapis cezası aldı.

Duruşmaya ara verildiği sırada Can Dündar'a yönelik adliye önünde silahlı saldırıda bulunuldu. Dündar saldırıda yara almazken, kurşunlardan biri NTV muhabiri Yağız Şenkal'ın bacağına isabet etti.

'Vatan haini' diyerek ateş eden saldırgan Dilek Dündar ve çevredekiler tarafından etkisiz hale getirildi. Sonrasında polisin gözaltına alındığı şahsın 1976 doğumlu Murat Şahin olduğu belirlendi.

Can Dündar saldırı sonrası, "Kimin ateş açtığını bilmiyoruz ama kimin hedef gösterdiğini biliyoruz" açıklamasında bulundu. Erdem Gül ise, "Buradaki saldırı Tahir Elçi suikastına benzer alçakça bir şey!" dedi.

Saldırgan Murat Şahin, emniyetteki ilk ifadesinde "Saldırıyı kendim yaptım, kendim karar verdim" dediği öğrenildi.

Kaynak: Birgun.net