İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde MİT TIR'larıyla ilgili haberleri nedeniyle “casusluk"la suçlanan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuksuz yargılandığı davaya devam edilecek.

MİT TIRLARI DAVASINDA NELER OLMUŞTU?

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, MİT TIR'larına ait görüntüleri haberleştirmeleri nedeniyle Cumhurbaşkanı TayyipErdoğan'ın şikayetçi olduğu davada yargılanmasına 1 Nisan’da devam edilmişti.

İfadenin alınmasının ardından mahkeme, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davayı 22 Nisan'a ertelemiş ve ayrıca mahkeme Dündar ve Gül'ün yurtdışına çıkış yasağının da devamına karar vermişti.

Mahkeme çıkışında konuşan Can Dündar, "Tutuklanmamızı bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattık, özür dileriz. Bizi başından beri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz.Bu diğer gazetecilerinde davası.Yargılanan gazeteciliktir, savunulan da gazeteciliktir" diye konuşmuştu. Çıkışta konuşan Erdem Gül, "Basın geleneği çok köklü ve eskidir. Bugünkü görüntü geçicidir. Bağımsız yargı gazetecileri adliyeden çıkarılmalıdır" demişti.

10.00
Can Dündar ve Erdem Gül Çağlayan Adliyesi'ne geldi.

Davaya yoğun ilgi ve destek var. Milletvekilleri de Dündar ve Gül'e destek olmak için Adliye'ye geldi.

Kaynak: Birgun.net