Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün MİT TIR’ları haberleri nedeniyle casuslukla yargılandıkları davaya devam ediliyor. Dava, şimdiye kadar basına ve izleyicilere kapalı olarak görülürken bugün davada hükümete yakınlığıyla bilinen Emre Erciş adlı tanık dinlenecek. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde saat 10.00’da başlayan davada Emre Erciş daha önce de mahkemeye çağrılmış fakat gelmeyince hakkında zorla getirme kararı çıkartılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef gösterdiği Dündar ve Gül, tutuksuz yargılanıyor.

Akademisyenleri de alıp çıkacağız
Can Dündar ve Erdem Gül duruşma öncesi Adliye önünde basına konuştular.

Erdem Gül, "Çağlayan Adliyesi'nden iki iyi haberle çıkmak istiyoruz" derken, Can Dündar konuşmasında, ''"Çağlayan'da başlayan mücadele giderek büyüyecek buna yürekten inanıyoruz" dedi.

Dündar; "Çok daha güçlüyüz bugün burda. Tek tek yargılanmak yerine bir arada birbirimizin mücadelesine sahip çıkmayı çok önemli buluyorum. O yüzden iki önemli damar bugün Çağlayan önünde bir araya geldi.” dedi. “Ben Türkiye’nin muhalif potansiyelinin, mücadele gücünün, direncinin adliye önlerinden başlayacağına inanıyorum. Öyle olmaya başladı. Burada giderek daha güçlüyüz” diye devam etti. Öğretim üyelerini de alıp dışarı çıkarmaya geldiklerini, kendi davalarından çok onu önemsediklerini belirten Dündar şöyle devam etti; "Bizi yargılamakla sonuç alamayacaklarını görecekler. Ve bu mücadele sonunda biz hem basın özgürlüğünü, hem ifade özgürlüğünü çok daha ileri bir noktaya taşıyacağız diye ümit ediyorum. Bir tür çağlayana dönüşecek, bu çağlayan’da başlayan mücadele. Ve giderek büyüyecek. Buna yürekten inanıyoruz. Akşam dilerim hepimiz için iyi haberlerle birlikte olacağız”

Casusluk suçlaması
Dündar ve Gül, geçen yıl 25 Kasım’da MİT TIR’larıyla ilgili yaptıkları haber ve görüntüler nedeniyle ‘Örgüte üye olmadan bilerek ve isteyerek yardım etmek, siyasi ve askeri casusluk ve gizli kalması gereken belgeleri ifşa etmek’ suçu iddiasıyla tutuklanmışlardı. Fakat 26 Şubat 2015’te Anayasa Mahkemesi, Dündar ve Gül’ün tutuklanmasını ‘kişi hürriyeti ve güvenliği’, ‘düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti’ ve ‘basın hürriyeti’ haklarının ihlali olarak değerlendirip beraatlarını istemişti. AYM’in kararından sonra Erdoğan, “Bu karara uymuyorum, saygı da duymuyorum” demişti.


Can Dündar ve Erdem Gül Çağlayan Adliyesi'ne geldi.

Davaya yoğun ilgi ve destek var. Milletvekilleri de Dündar ve Gül'e destek olmak için Adliye'ye geldi.

Kaynak: Birgun.net