Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, tutuklu olduğu dönemde kaleme aldığı bir köşe yazısında infaz koruma memurlarına "hakaret" ettiği gerekçesiyle hakkında yürütülen soruşturma kapsamında talimatla ifade verdi.

TUTUKLU OLDUĞU DÖNEMDE YAZDIĞI YAZI...

'dan edinilen bilgiye göre, Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na avukatıyla birlikte gelen Can Dündar'ın, Talimat Bürosu Savcılığınca "şüpheli" sıfatıyla ifadesi alındı. Dündar'ın MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladığı gerekçesiyle tutuklu olduğu dönemde Silivri Cezaevi'nde yazı yazdığı, cezaevi koşullarını anlatan yazının ise 7 Aralık 2015 tarihinde Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlandığı bildirildi.

HAKARET KASTININ OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Şırnak'taki bir infaz koruma memurunun yazılan yazı ile Dündar'ın tüm gardiyanlara hakaret ettiğini belirterek şikayetçi olduğu ve bu kapsamda Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Can Dündar hakkında "hakaret" suçundan soruşturma yürütüldüğü ifade edildi. Dündar'ın konuya ilişkin ifadesinde haber niteliği olan bir yazı yazdığını, hakaret kastının olmadığını aksine yazıda infaz koruma memurlarına teşekkür ettiğini söylediği belirtildi. Can Dündar'ın Anadolu Adalet Sarayı'nda alınan ifadesi soruşturmanın yürütüldüğü Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Kaynak: Birgun.net