Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar bu yılki doğum gününü Ali İsmail Korkmaz Vakfı’na (ALİKEV) bağışladı. 16 Haziran 1961 tarihinde doğan Gazeteci Dündar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Ali İsmail Korkmaz Vakfı desteğinizi bekliyor. Ben yaş günümü bağışladım. Sıra sizde. Siteye girin; desteğinizi verin" sözleriyle destek çağrısında bulundu.

‘Bana En Güzel Hediye’ internet sitesinin https://banaenguzelhediye.com/can-dundar linkinden erişilebilen kampanya sayfasından bağış yapmak isteyen herkes dilediği miktarı ismini beyan etme zorunluluğu olmadan ALİKEV’e bağışlayabiliyor. Kampanya sayfasında da bir mesaj paylaşan Dündar, ‘Bu yaş günümü Ali İsmail Korkmaz Vakfı ile birlikte kutlamak istiyorum. Gezi ruhunu yaşatmak, Ali İsmail'i anmak ve öğrencilere burs sağlamak için bana hediye alacağınıza ALİKEV'e bağışta bulunun. Şimdiden teşekkürler’ sözlerini kullandı.

Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülü’nü almıştı

Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de 2 Haziran 2013 gecesi polisler ve eli sopalı esnaf tarafından dövülerek öldürülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz adına verilen Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülü geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e verilmişti. Dündar ve Gül ödülü, yalan haberlerle toplumun yanıltıldığı bu topraklarda gerçek habercilik ve basın özgürlüğü mücadelesi vermesi nedeniyle almıştı.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı Hakkında;

Ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı, Ali’nin “Düşlerindeki Özgür Dünya” için yola çıktı.

Ali İsmail; 2011 yılında, yani henüz 17 yaşındayken, “Toplum İçin Gençlik” isimli bir hareket başlatmış ve arkadaşlarını da örgütleyerek bu kapsamda birçok etkinlik yapmıştı. Yaptıkları ilk etkinlik okulun bahçesini temizlemek olan bu grup, daha sonra huzurevi ziyareti, engelliler için mavi kapak toplama, ilköğretim öğrencilerine okumayı sevdirme, imkanları kısıtlı olan köy okullarına kitap, kıyafet desteği gönderme gibi birçok etkinlik gerçekleştirdi. “Düşlerinde Özgür Dünya” olan Ali İsmail, bu düşlerini gerçekleştirmek için birçok faaliyet yapmıştı ve toplum için yenilerini yapmayı planlıyordu. Hatta bu kapsamda yaptığı ve yapmayı planladığı etkinlikleri raporluyor ve günlüğüne yazıyordu.

Web Sitesi: www.alikev.org

İletişim için: [email protected]

İlgili Linkler;

Ali İsmail Korkmaz Vakfı;https://alikev.org

Doğumgünü bağış linki; https://banaenguzelhediye.com/can-dundar

Twitter linki; https://twitter.com/candundaradasi/status/738444721031254016

Kaynak: Birgun.net