Teknik incelemeler sonucunda, kimlik verileri çalınan Türkiye yurttaşlarının bilgilerinin yayınlandığı IP adresinin Romanya'da olduğu tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kimlik bilgilerinin sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden bilgi talep etti.

Sputnik'te yer alan habere göre; Başsavcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, soruşturmada, bilgilerin, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde oy kullanma hakkı olan seçmenlere ait olduğu belirlendi. Soruşturma savcısı bunun üzerine YSK'ya, o seçimlerde, seçmen bilgilerinin hangi siyasi partilerle paylaşıldığının bildirilmesi için yazı gönderdi.

Savcı, vatandaşların kimlik bilgilerini depolayan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden de nüfus kütüklerinin bulunduğu veri tabanına kimlerin erişim yetkisi olduğunun bildirilmesini istedi.

KİMLİK BİLGİLERİNİN YAYINLANDIĞI IP ROMANYA'DA
Öte yandan, teknik incelemeler sonucunda, kimlik bilgilerinin yayınlandığı IP adresinin Romanya'da olduğu tespit edildi. Başsavcılık, şüphelilere ulaşılması için Romanya makamlarından bilgi alınması konusunda hazırladığı adli yardım evrakını Adalet Bakanlığı'na gönderdi.



Kaynak: Birgun.net