Kumkapı’da bir banka şubesini soyup güvenlik görevlisinin silahını alan zanlı polislerin gelmesi üzerine binanın çatı katındaki balkondan paraları aşağıya saçan Semih Bulut için hazırlanan iddianamede 15 yıla kadar hapis istendi.

Bulut verdiği ifadede ‘halka açık soygun’un nedeninin babasının dört yıl önce banka şubesinin yer aldığı binayı borçları nedeniyle satmak zorunda kalması ve satışta yaşanan haksızlık olduğu öne sürmüştü.

Diken'de yer alan habere göre; Bulut hakkında düzenlenen iddianamede, 27 Nisan’da bir bankanın Kumkapı şubesine girerek güvenlik görevlisine tüfek doğrulttuğu, akabinde banka görevlisine “Paraları ver” dediği kaydedildi. İddianameye göre banka görevlisi “Poşet yok” deyince, çöp kutusu poşeti çıkarılıp paralar içine kondu. Bulut’un dolu poşetle binanın en üst katına çıktığı ve paraların bir kısmını aşağıya saçtığı belirtilen iddianamede, çalınan paranın 40-50 bin TL civarında olduğu aktarıldı.

Güvenlik görevlisi ile iki çalışanın şikayetçi olduğu iddianamede Bulut’un‘silahla nitelikli yağma’ suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianamenin kabul edilmesi halinde Bulut yakın zamanda hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: Birgun.net