HABER MERKEZİ

Emek Bizim, İstanbul Bizim İnisiyatifi önümüzdeki günlerde açılması planlanan Emek Sineması’na gitmeme kararı aldı.

İnisiyatif, “Grand Pera AVM, Emek Sineması’nın yıkıntıları üzerinde yükseliyor. Şimdi utanmadan bizleri bu AVM’ye ve tepesine kondurdukları Emek Sineması taklidine çağırıyorlar. Gitmemek için sebebimiz çok” diyerek Emek Sineması'nın sinema salonlarına gitmeme ve boykot etme gerekçelerini 11 maddelik bir bildiri ile kamuoyu ile paylaştı.

AVM’nin en üst katına yerleştirilen sinema salonunun ‘tarihiymiş gibi yapan’ bir kopya olduğu belirtilen bildiride “Emek Sineması’nın iddia edildiği gibi restore de edilmediği tavan ve duvar süslemeleri sökülerek, yerine yapılan AVM’nin en üst katındaki bir salonun içine monte edildi” denildi. “Çakma Emek Sineması” vurgusunun yapıldığı bildiride sinema ve seyirci arasındaki duygusal bağın kopacağı “Sinemadan çıktığınızdaysa kendinizi alışveriş dünyasının içinde tutsak bulacaksınız… Mağaza vitrinlerine boş boş bakarken bulacaksınız kendinizi” şeklinde açıklandı.

Yeni Emek sinemasında Gişe filmlerinin yanı sıra festival filmlerine de mekân sağlanacağı vaatlerini inandırıcı bulmadıklarını inisiyatif şu ifadelerle sordu: “Peki bu hiper teknolojik salonlarda Erden Kıral’ın ya da Costa-Gavras’ın filmlerinin gösterilme şansı nedir sizce? Ya bir Gezi belgeselinin? Peki büyük sermayeye ait olmayan sinemaların bile korkudan gösteremediği Kürt belgesellerinin..?”

Emek Bizim, İstanbul Bizim insiyatifinin açıklaması şu cümlelerle son buldu: "Arkadaşlar, bugünlerde kendinizi yalnız, güçsüz, belki çokça çaresiz hissediyor olabilirsiniz. Fakat "Bu daha başlangıç!" Hatırlayın, bu sloganı ilk defa bir Emek eyleminde atmıştınız. Dolayısıyla mücadeleye devam: Yeşilçam Sokak'ta yükselen Grand Pera adlı AVM yıkılıp, Emek Sineması tekrar sokağa açılana kadar o güzel perdelerini açmayacak bizim için!"

Emek Bizim, İstanbul Bizim İnisiyatifi'nin internet sitesine gitmek için tıklayın

Kaynak: Birgun.net