BURCU CANSU

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın Olağan Seçimli Genel Kurulu 21-22 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Genel kurul ve sonuçlarının, mesleğin ve meslek örgütlerimizin geleceği açısından son derce önemli olduğunun altını çizen Çağdaş Demokrat Muhasebeciler adaylarını açıkladı. Sorun olan değil sorun çözmek için ödünsüz mücadele eden genç ve dinamik bir kadro ile yeni bir anlayışla mesleğe ve onura sahip çıkacaklarını açıklayan Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu, siyasal iktidarın yan odası değil, muhasebecilerin odası olacakları vurgusu yaptı.

Mülkiyeliler Birliği'nde yapılan kahvaltılı basın toplantısı ile Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu adaylığını açıklayarak, yönetim kurulunu tanıttı. Çağdaş Demokrat Muhasebeciler adına açıklama yapan başkan adayı Ali Şahin, hiçbir mesleki taleplerinin hükümet ve bakanlıklar nezdinde karşılık bulmadığını ifade etti.

GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Şahin, hükümetin ve Gelir İdaresi’nin kendilerinin ihtiyaç duyduğu yerli yersiz bir dolu düzenlemeyi yaparken, mesleğin ve meslek mensubunun sorunlarının çözümü konusundaki düzenlemelere ayak dirediğini söyledi. “Meslek örgütümüzü bakanlıkların yan odası haline çevirmekte bir beis görmüyorlar” diyen Şahin, mevcut hal ve şartları bertaraf etme zorunluluğunun bilinciyle hareket ettikleri söyledi. Şahin, bir yılı aşkın sürede, sabırlı ve ısrarlı bir çalışma yürüterek mümkün olan en geniş mesleki birliği oluşturduklarını belirterek, “Kendini çağdaş, demokrat, ilerici, yurtsever olarak tanımlayan bileşenlerin ezici bir çoğunluğunu Çağdaş Demokrat Muhasebeciler çatısı altında birleştirdik. Yaklaşık bin 400 kişinin katılımıyla bir ön seçim gerçekleştirdik. Sorunlarımız çok fakat çözüm için mücadele azmimiz daha çok. Savaşa karşı barış, cinsel, dinsel, ulusal her türlü ayrımcılığa karşı eşitlik ve kardeşlik diyeceğiz. Laiklikten asla ödün vermeyeceğiz. Ülkemize ve geleceğimize sahip çıkacağız” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net