SERBAY MANSUROĞLU / [email protected]

İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi velileri sabah saatlerinde okul önünde toplanarak çocuklarına sahip çıkmak için protesto eylemi yaptı. Beyaz tişört giyip siyah kurdele takan velilerin okula girmelerine izin verilmedi.

Okul idaresinin talebi üzerine okula sivil polisler geldi. Polis Veli'lerin çocuklarına sahip çıktığı bildiriyi okumalarına izin vermedi.

Okutulmayan açıklama

Bildiride şu ifadeler yer alıyordu: Bizim çocuklarımız kimsenin karanlık rüyalarının figüranı değildir. Ne bizler ne de çocuklarımız bizlere biçilen bağnaz elbiseyi giymeyeceğiz. Bizler kindar ve dindar nesiller değil ahlaklı, erdemli, bilgili, vatansever, özgür ve barışçı nesiller yetiştirmek istiyoruz. Toplumun tüm dinamiklerini, çocuklarımıza be geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Buradayız, beraberiz, çoğalıyoruz. Bundan sonra da Veli'ler olarak okulda, sokakta alanlardayız.

Veliler BirGün'e konuştu

Gazetemize konuşan veliler, "Amacımız okulumuzun bahçesinde yakamızda siyah kurdelelerimizle sessiz protesto yapmaktı. Ancak engellendik. Çocuklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmakta kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net