Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Fikret Aslan, OHAL ilanı sonrası kamu emekçilerine başlatılan cadı avında 40 üyelerinin açığa alındığını bildirdi. Üyelerinin yıllardır Gülen Cemaati ve darbelere karşı mücadele ettiğini söyleyen Aslan, “Kamu emekçilerinin hangi bankada hesap açtığı, çocuklarını yolladığı dershaneler, akrabalık ilişkileri, emekçilerin açığa alınmasında veri olarak kullanılıyor. Süreç hukuk içerisinde yürütülmeli, kurunun yanında yaş da yanmamalıdır” diye konuştu.

Konuyla ilgili dün sendikalarının genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen BES Genel Başkanı Fikret Aslan, üyelerinin darbecilerle ilişkilendirilerek açığa alınmasına tepki göstererek, “Sendikamızın üyeleri yıllarca darbecilere kaşı mücadele ettiler.

Sendikamız da yıllarca devlet içerisindeki yapılanmalara karşı uyarılarda bulundu. Ancak OHAL sonrası üyelerimizin nedeni belli olmayan ve kendisinde ziyade yakın çevresi ilgili yapıyla ile ilişkilerinin dikkate alınarak açığa alınması kabul edilebilir durum değildir” dedi.

Aslan, 667 sayılı KHK’yle, önceden hazırlanmış fişlemelerdeki listelerin devreye konulduğunun altını çizdi. Kamuda kadrolaşmaya karşı yıllarca mücadele ettiklerini hatırlatan Aslan, “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun günümüzün ihtiyaçlarını karşılamayan ve ilgili kanunun antidemokratik hükümlerinin kaldırılmasını savunurken kariyer, sınıflandırma ve liyakat ilkelerinin uygulanması için mücadele edilmiştir. Ancak OHAL sonrası açığa alınan ve alınacak olan kamu emekçileriyle ilgili sürecin hukuki bir zeminde yürütülmesi gerekir.

Toptancı bir yaklaşımla yapılacak kamu emekçisi kıyımı emekçilerin ekmeğiyle oynamaktan öte bir şey olmaz” diye devam etti. Aslan, AKP hükümetine de uyarılarda bulunarak, “Kamuda her türlü kadrolaşmaya son verilmeli, liyakat ilkesi hayata geçirilmeli ve sınavlarda mülakat uygulamasına son verilmelidir” dedi

Kaynak: Birgun.net