BİRGÜN / ANKARA

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Gülen Hareketi ile mücadele adı altında toplumun diğer kesimlerine de yönelen saldırı ve baskılar sonucu BES üyesi 69 kişi açığa alındı, bir üyenin memuriyetine son verildiği, iki üye gözaltında, iki üye de tutuklandı.

BES Genel Başkanı Fikret Aslan düzenlediği basın toplantısına, Özgür Gündem Gazetesine yönelik kapatma kararını kınadıklarını belirterek başladı.

Aslan, çıkarılan KHK’lerle siyasi iktidarın yaşanan darbe girişimini fırsata çevirdiğine dikkati çekerek siyasi iktidarın varlık fonu oluşturma ve zorunlu bireysel emeklilik gibi uygulamalarla emekçilere savaş açtığını vurguladı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında cadı avına dönüşen usulsüz uygulamaların sürdüğünü belirten Aslan, 69 üyenin açığa alındığını, 1 üyenin doğrudan memuriyetine son verildiğini, 4 üyenin gözaltında olduğunu ve 2 üyenin tutuklandığını bildirdi.

“Yöneticilerin kendini gizleme taktiği”

Sendikanın darbe girişimine karşın yaklaşımının herkes tarafından bilindiğine dikkati çeken Aslan, sendika üyelerinin Paralel Devlet Yapılanması (PDY) ile ilişkilendirilmesi hakkında “Bu durum olsa olsa PDY ile ilişkisi olan yöneticilerin kendini gizleme ve hedef şaşırtma taktiği olabilir” dedi.

''Anayasa hiçe sayılıyor''

Fikret Aslan’ın ardından konuşan KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen de onbinlerce kamu çalışanın usulsüz şekilde açığa alınmasının Anayasa’yı hiçe sayan uygulamaların sonucu olduğunu belirtti. 290 KESK üyesinin FETÖ ile ilişkilendirilerek açığa alındığını kaydeden Özgen, “Tüm üyelerin ve kamu çalışanlarının haklarını korumaya ve savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Görevine iade edilen BES üyesi Macide Kaftancıoğlu da hangi gerekçe ile açığa alınıp hangi gerekçe ile görevine geri getirildiğini anlayamadığını söyledi. Açığa alınan Ayhan Öztürk ve Mustafa Sarıkaya da yazılı dilekçelerine hiç bir şekilde cevap alamadıklarını ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan basına yönelik kapatma kararlarını, baskınları ve basın emekçilerine yönelik gözaltıları eleştirdi. Kamudaki usulsüz açığa alınmalar, işten atma, tutuklama gibi uygulamaların kamu emekçilerini itibarsızlaştırmayı amaçladığını da belirten Aydoğan, bunun iş güvencesine aykırı bir tutum olduğunu kaydetti.

Kaynak: Birgun.net