‘Barış İçin Akademisyenler’ inisiyatifinin ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildirisini imzalayan akademisyenlere yönelik ‘cadı avı’ sürüyor.

Hükümete muhalif kesimleri ve gazetecileri hedef göstermesiyle bilinen Star’ın ‘şahin yazarı’ Cem Küçük’ün iki yazısında atılması çağrısı yaptığı İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde görevli Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Yenigün’ün işine son verildi.

Bianet’ten Beyza Kural’ın haberine göre, Yenigün, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden ‘yazılı basın ve sosyal medyada çıkan röportaj ve beyanları ile üniversiteye dönük hakaret ettiği, itibar zedeleyici ithamlarda bulunduğu’ gerekçesiyle atıldı.

İki yazıyla üniversite sahibine tehdit

Yenigün’ün ‘basında çıkan röportajları’ nedeniyle atılmasından önce Cem Küçük iki yazı yazarak üniversite sahibi Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar’ı hedef göstermiş, Yenigün’ün hala maaş alıp hakkında işlem yapılmadığını iddia etmişti.

Bildiriyi imzalayanlara başlatılan ‘cadı avı’ kapsamında Yenigün’ün hakkında soruşturma açılıp açığa alınmasına rağmen, Küçük 20 Şubat tarihli yazısında, üniversite yönetimine şöyle veryansın ediyordu:

“…Bunlar öyle de Cumhurbaşkanımızı destekliyoruz havası basan ama arkadan dolanarak Recep Tayyip Erdoğan’a ihanet edenlere ne demeli? İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar bunun somut örneğidir…. PKK terör örgütüne destek veren bu akademisyen halen İbrahim Çağlar’ın İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde çalışıyor ve maaşını alıyor. Hakkında hiçbir işlem yapılmamış. İbrahim Çağlar olayın sıcak olduğu ilk günlerde sırf basına şov amaçlı 1-2 numara çekmiş sonrasında ise bu PKK’lı akademisyen korunmaya ve kollanmaya devam edilmiş…”

Dünkü yazısında ise, Yenigün’ün hala üniversitede görevli gözüktüğünü yazan Küçük, üniversite sahibi Çağlar’ı ‘bunların hepsi not ediliyor’ diyerek şöyle tehdit etti:

“İbrahim Çağlar olayın sıcak olduğu ilk günlerde sırf basına şov amaçlı yalan beyanlar vermiş. Sonrasında ise bu PKK’lı akademisyeni korumuş ve kollamış. Dahası o ilk günler -Okuldan kovuldum- diye yalandan şov yaparak yabancı medyalara demeçler veren PKK’lı akademisyen de her türlü sosyal medya hesabında İstanbul Ticaret Üniversitesi kimliğini gururla kullanmaya devam ediyor. Bir yandan Türk devletine bağlıyım diyen bir yandan da bu ihanete imza atan İbrahim Çağlar bu yaptıklarının hepsi not ediliyor…”

‘Hakaret etmedim, bana hakaret edildi’

Bu yazının yayınlandığı gün üniversiteye çağrılan Yenigün, 18 Ocak’tan itibaren basında ve sosyal medyada çıkan beyanları gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı.

Artık şaşırmadığını çünkü Türkiye’de bu olayların kanıksandığını kaydeden Yenigün, Küçük’ün yazıları dolayısıyla görüşmek üzere çağrıldığını düşündüğünü ancak fesih tebligatı verildiğini anlattı.

Yenigün şöyle konuştu: “Hiçbir yerde okuldan atıldığımı söylemedim, okulun beni uzaklaştırdığını aktardım. Küçük’ün yazılarının ardından yaptığım sosyal medya paylaşımlarımda okulun üçte iki kesinti ile maaş vermek zorunda olduğunu, aksi halde suç işlemiş sayılacağını, Küçük’ün suça teşvik ettiğini söyledim. Benim üzerimden okula dönük asılsız ithamlar yapılıyordu. Kendimi okulun hukukunu korumak durumunda hissettim. İddiaların asılsız olduğunu ifade ettim. Hakaret edenin ben değil, bana dönük bir hakaret olduğu çok açık.”

Kaynak: Birgun.net