UMUT ÖZTÜRK

BES Kocaeli Şubesi bugün, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle Kocaeli Sosyal Güvenlik Müdürlüğü önünde saat 12.00'da polislerin bütün engelleme çabalarına rağmen basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması okunduğu sırada yoldan geçen bir yurttaş tarafından sözlü tacizde bulunuldu. BES temsilcilerinin polislere, bu yurttaşın uzaklaştırılmasının gerektiği ifade edilmesine rağmen polisler, "Fiziki müdahale gerçekleşmediği için müdahale edemeyiz" diyerek herhangi bir müdahalede bulunmadı.

Basın açıklamasına sözlü tacizde bulunan yurttaş bu sefer de açıklamayı dinleyen işyeri temsilcisi Ayhan Yüce'nin "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ettiğini iddia ederek şikâyetçi oldu. Polisler tarafından savcılığa götürülen Ayhan Yüce, tutuksuz yargılama kararıyla serbest bırakıldı.

'Yıldırma politikası'
Bu sabah gerçekleştirilen basın açıklamasına yapılan provakatif saldırıya ilişkin KESK Şubeler Platformu akşam saatlerinde bir basın açıklaması düzenledi. KESK Şubeler Platformu adına konuşan BES Şube Başkanı Gülüzar Ateş, " Bugün gerçekleştirdiğimiz açıklama gerek yurttaşlarımızın gerekse sosyal güvenlik emekçilerinin sıkıntılarını dile getirmekti. Bu yapılanların sendikamızı ve bizleri yıldırma politikası olduğunu biliyoruz" dedi. Sözlerine devam eden Ateş, bu tarz provakasyonlara ortak olmayacaklarını ve asla bunun gibi provakatif eylemlerle yılmayacaklarını söylerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Birgun.net