BURCU CANSU

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) üye ve yöneticilerine yönelik baskı, soruşturma ve işten atmalar, sendika üyelerini sokağa döktü. Mersin, Ankara, İzmir, Hakkâri ve Diyarbakır’da eylemler yapan BES üyeleri, baskılara son verilmesini istedi.

Başbakanlığın ‘Milli Güvenliği Tehdit Eden Örgüt ve Yapılarla İrtibatlı Kamu Çalışanları’ hakkında yayımladığı genelge sonrası BES üye ve yöneticilerine yönelik baskılar arttı. Ankara Katliamı ve AKP’nin savaş politikalarını protesto etmek amacıyla yapılan 12-13 Ekim ve 29 Aralık grevleri ile sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, 41 BES üye ve yöneticisine adli ve idari soruşturma açıldı, çeşitli cezalar verildi.

Ankara Yüksel Caddesi’nde yapılan eylemde konuşan BES Genel Başkanı Fikret Aslan, birçok üye ve yöneticinin sürgün edildiğini, birçoğunun hakkında açılan soruşturmaların sürdüğünü, son olarak Antalya Şube Yöneticisi Güven Türkay ile Mersin Şube Üyesi Osman Aşan’ın memuriyetlerine son verildiğini aktardı. Aslan, “Sendikamıza, üye ve yöneticilerimize yönelik baskı politikalarına son verilmelidir. İşlerine son verilen Güven Türkan ve Osman Aşan bir an önce görevlerine başlatılmalıdır” dedi.


Kaynak: Birgun.net