Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın başkanlık sistemi konusunda referandum yapılabileceğini söylediği saatlerde İzmir'de başkanlık sistemini anlatan AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, 'Başkanlık sisteminde kim kazanır' sorusuna, "Özal'ın soluna ve sağına kayan gelir. Daha ileriye giden gelmez. Burada 'ne olursan gel' diyen kazanır. (İki kolunu yana açarak) Ne kadar çok kolunu açarsa o kadar çok oy alır. Ne kadar çok açarsan o kadar kazanırsın. Bu iki partili sisteme gider" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Ak Ocaklar İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen konferansta Başkanlık sistemini anlattı. Anayasa Profesörü Kuzu konferanstan önce twitter hesabından 'Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın 26 Şubat doğum günü. Yaş günü hediyesi olarak İzmir'de gençlere bakanlık sistemini anlatacağım' notu paylaştı.

'PARLAMENTER SİSTEM MONTOFON İNEĞİ GİBİDİR'

Burhan Kuzu, 63 ilde başkanlık sistemini anlattığını belirterek, parlamenter sistemi inatçı montofon ineğine benzetti ve şöyle konuştu:

"Bugün cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın doğum günleri. Denk gelmiş biri Başbakan biri Cumhurbaşkanı olmuş. Benim param pulum yok. Ben de başkanlık sistemini anlatarak hediye ediyorum. Halkı kucaklamayanı, halkın derdinle dertlenmeyeni ben siyasetçi saymam. İstanbul'da dolaşıyorlar, milletvekilini tanımıyor. Liste usulüyle gelirler listeye giremeyenlerin vekil olma şansı yok. Parlamenter sistem montofon ineği gibi sağarsın sağarsın, elli kilo süt verir, vurur tekmeyi döker. 7 Haziran ile 1 Kasım arasında Ak Parti ne yaptı da oylarını 9 puan artırdı? Adaylarını yeniledi, emekliye dul ve yetime vaatlerde bulundu. Millet baktı ateş çemberi. Millet her zaman bunu yapamaz yapmayabilir. Sandığa gittiğinizde hükümetin mutlak çıktığından emin misiniz bu sistemde? Ancak bir parti gümbür gümbür olursa belki. Sandıktan sandık çıkıyor. Biz geldiğimizde 40 bakan vardı 25'e düşürdük yine çok. 300 milyonluk ABD'de 12 bakan var. Bakanlık israftır."

Kaynak: Birgun.net