ADANA'da Kenan Evren Bulvarı'nın adının Devlet Bahçeli Bulvarı olması ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi kararı kesinlik kazanmadan tabelaların değişmesi, Adana siyasetinde çalkantı yarattı. Üyeleri teklife olumsuz oy kullanan Ak Parti'nin İl Başkanı Fikret Yeni kararın oluşturulma aşamasındaki tutuma karşı çıkarken, Belediye Meclisi'nde üyeleri teklife 'evet' diyen CHP İl Başkanı Ayhan Barut, oylama kesinleşmeden tabela değiştiğini, CHP'li ilçe belediyesi sınırlarındaki bir bulvara başka bir parti genel başkanının adının verilmesinin 'şık olmadığını' söyledi.

MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün belediye meclisinde gündem dışı teklifi ile Kenan Evren Bulvarı'nın adı Devlet Bahçeli Bulvarı olarak değiştirilmiş, bu oylamada CHP'li üyelerden sadece biri olumsuz, diğerleri olumlu oy kullanmıştı. CHP Grup Başkanvekili Serdar Seyhan'ın istifasına kadar varan CHP'deki bu gelişme tartışma yaratırken, Ak Parti İl Başkanı Fikret Yeni de yaptığı açıklamalarda kararın onay makamı olan Valilik kararının beklenmesini istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü ise bu açıklama ile ilgili değerlendirmesinde, konunun Vali Mahmut Demirtaş'a yüklenmesini eleştirerek, "Yoksa FETÖ'cü darbe Adana'da gerçekleşti mi?" diye sordu.

Kenan Evren Bulvarı adının değiştirilme isteği Adana'da uzun yıllardan bu yana tüm partiler tarafından gündeme getirilmiş, ancak farklı isimler önerilmişti.

()

Kaynak: Birgun.net