TBMM eski Başkanı ve Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç, AKP'nin olağanüstü kongresi için "Geçmiş dönem milletvekilliyim ama aynı zamanda geçmiş dönem meclis başkanı ve geçmiş dönem başbakan yardımcısıyım. Benim yerimi iyi tayin edememişler. Aklıma kötü şeyler de gelmiyor değil" dedi.

AKP'nin Ankara Arena'da bugün gerçekleşen olağanüstü kongresini değerlendiren Arınç, "Beklendiği gibi Binali Yıldırım genel başkan olacak, ondan sonrada başbakan olarak atanacak. AK Parti olağan kongrelerinden farklı olarak ikinci defa yapılan bir kongredir, şartlar öyle gerektirdiği için. Büyük bir disiplin ve coşku içerisinde geçtiğini duydum ve Ahmet Davutoğlu'nun mükemmel bir konuşma yaptığı internetten izledim. Son 20 aydır seçilmiş başkan ve genel başkan olan Davutoğlu'nun çok başarılı olduğuna inanıyorum. Mükemmel bir yönetim sergiledi. Yüzde 49.5 gibi bir oyla büyük bir başarı yakaladı. Şartlar öyle gösterdiği için de büyük bir asalet gösterdi, feragat gösterdi ve bir olağanüstü kongre ile görevlerinden tamamen ayrıldı. Bu Türk siyaset tarihinde uzun süre konuşulacak, tartışılacak, sorgulanacak bir olaydır. Büyük bir disiplin içinde kongrenin cereyan etmiş olması çok önemlidir" dedi.



"BAŞARIDAN DA BAŞARISIZLIKTAN DA CUMHURBAŞKANI SORUMLU OLACAK"
AKP'nin yeni genel başkanı Binali Yıldırım'ın başarısından ve başarısızlığından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sorumlu olacağını belirten Arınç, şöyle devam etti:"Artık bugünden itibaren Cumhurbaşkanımıza büyük görevler düştüğüne inanıyorum. Çünkü Binalı Yıldırım'ın hazırlanması, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyelerinin tespit edilmesi ve zannediyorum ki hükümetin de aynı doğrultuda Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile tespit edilecek olması ona büyük bir sorumluluk yüklüyor. Böyle olması AK Parti'nin doğası gereğidir.

Ancak 20 aylık bir başbakanının kendi açısından da 'Bu benim kararım değildir' demesine göre ve bir kongre ile bitiyor olması kafalarda pek çok soru işaretini taşıyacak. Ben her şeyin olup bittiğini ama Cumhurbaşkanımızın hükümetin mutlaka başarılı olması gerektiğini düşündüğünü zannediyorum. Çünkü sayın Binali Yıldırım ve onun hükümeti başarılı olursa ki, temenni ediyorum başarılı olur, başarı hanesi Cumhurbaşkanımıza yazılacaktır. Ama Allah saklasın iç ve dış politikalar Türkiye'de yaşanan olaylar küçük de olsa başarısızlığı getirdiği takdirde bu da Cumhurbaşkanımızın hanesine yazılacaktır. Çünkü tercih böyledir. Dolayısıyla Binali Yıldırım başarılı olmak mecburiyetindedir."

Kaynak: Birgun.net