Zeytinburnu Merkezefendi Şehir Kütüphanesi'nde kitapseverlere çay, kahve ve çorba ücretsiz ikram ediliyor. Projenin mimarı Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Amacımız, vatandaşları kitap okumaya teşvik etmek” dedi.Zeytinburnu Merkezefendi Şehir Kütüphanesi'nde belediye örnek bir uygulamayı hayata geçirdi.

Sözcü'de yer alan habere göre kütüphaneye ders çalışmak ya da kitap okumak için gelen vatandaşlara çay, kahve ve çorba ücretsiz ikram ediliyor. Kütüphaneye gelen kitapseverlerin talep etmeleri halinde sipariş ettikleri içecekler, görevli personeller tarafından masalarına kadar servis ediliyor. Haziran ayında faaliyete geçen uygulamanın amacı, ilçedeki kitap okuma alışkanlığını ve kütüphane kültürünü arttırmak.

Resmi açılışın yıl sonunda gerçekleştirileceği Şehir Kütüphanesi'nin raflarında 50 bin kitabın bulundurulması amaçlanıyor. Kütüphanede güncel kitapların yanı sıra tematik eserler de yer alacak. Uygulamayla ilgili konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın şunları söyledi:

“Kütüphaneye daha çok öğrenciler geliyor. Hepimiz öğrenci olduk ve biliyoruz ki öğrenciler için 3-5 liranın önemi büyük. Çünkü ailelerinin desteğiyle eğitim hayatlarını devam ettiriyorlar. Bu sebeple hem öğrencilere destek olmak hem de kütüphane kültürünü yayıp, kitap okumayı teşvik etmek için haziran ayında böyle bir uygulamayı başlattık.”

Kaynak: Birgun.net