NURCAN GÖKDEMİR [email protected]

Hükümetin eğitimin dinselleştirilmesi arayışları çerçevesindeki uygulamaları her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Örgün ve yayın eğitim kurumları ile üniversite öğrencilerinin barındığı yurtlardan sonra çocuk destek merkezlerinde korunma ve bakım altında bulunan çocuklara da Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri tarafından ‘Değerler Eğitimi’ verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında Hizmet Vakfı ile yaptığı protokol çerçevesinde yürürlüğe koyduğu, Spor Genel Müdürlüğü ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlarda da uygulanan ‘Değerler Eğitimi’, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı çocuk yuvaları, yetiştirme yurtları ve sevgi evlerinde barındırılan çocuklara da verilecek.

“Sabır”, “Hastalık ve musibetin anlamı”, “Bir hayat gerçeği: Ölüm ve ötesi”, “İnancın bireysel ve toplumsal hayata etkileri”, “Dua ve ibadetin hayatımızdaki yeri”, “Ramazan ayı ve oruç”, “Peygamber sevgisi” gibi konuların ağırlık taşıması nedeniyle salt dini motifler taşıdığı gerekçesiyle eleştirilen Değerler Eğitimi’ni koruma altındaki çocuklara Diyanet İşleri Başkanlığı’nın vaiz ve vaizeleri verecek.


“Korunma ve bakım altında bulunan çocukların mili ve manevi değerlere sahip olarak yetişmeleri ve toplumsal hayata daha güçlü katılmalarının sağlanması’’nı amaçladığı bildirilen Değerler Eğitimi’nde vaiz veya vaizelerin yanı sıra il müftülüklerinin görevlendirdiği personel yer alacak.

2016 sonunda başlayacak
“Değerler Eğitimi” kapsamında çocuk bakım kuruluşlarında görev alacak din görevlilerinin eğitici eğitimlerinin sürdüğü, programa yıl sonuna kadar başlamasının hedeflendiği bildirildi. Çocuk Destek Merkezlerinde korunma ve bakım altına bulunan çocuklara yönelik eğitimde, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ortaklaşa hazırlayacağı program çerçevesinde hazırlanacak eğitim materyalleri kullanılacak. Okullarda uygulanan programda kullanılan ders materyallerindeki dini ağırlık nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı eleştirilirken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşarak hedeflediği eğitimin niteliğini gösterdi. Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri Spor Genel Müdürlüğü ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü gibi bakanlığa bağlı kurumlarda da ‘Değerler Eğitimi’ vermeye başladı.

Umre ödülü!
Çocuk ve gençlerin beden ve ruh sağlıklarına, manevi gelişimlerine katkıda bulunulması, manevi rehberlik yapılmasının amaçlandığı eğitimin Umre ziyaretlerini kapsamasının da planlandığı öğrenildi.

Kaynak: Birgun.net