1. Muna

Henüz 6 yaşındaki Gazzeli Muna ve ailesinin yaşadığı ev, İsrail askerlerinin ani baskınına uğrar. Gece baskını sırasında mutfak dolabına saklanarak askerlerden kurtulan Muna, sabah olduğunda evde yapayalnız olduğunu fark eder. Sokaklarda dolaşarak ailesini aramaya başlayan Muna'yı Yeryüzü Doktorları ekibindeki gönüllü doktorlarından biri olan Ela bulur. Ela bu küçük kıza yardım edip ailesini bulmaya kararlıdır. Ela ile doktor arkadaşları Ali ve Süleyman, hem küçük kızın ailesini ararlar, hem de yıkımdaki bir ülkenin dramına şahitlik ederler... Muna, Filistin sorununa el atan ilk yerli film olma özelliği de taşıyor. Yönetmenliğini ilk filmiyle Madrid Film Festivali’ne En İyi Yabancı Film dalında aday olan Serdar Gözelekli'nin üstlendiği yapımda başrolleri Leyla Göksun, Turgay Aydın, Kaan Çakır paylaşıyor.

2. Kurtuluş Günü: Yeni Tehdit

Roland Emmerich imzalı 1996 yapımı Oscar Ödüllü Kurtuluş Günü'nün 20 yıl ardından gelen devam filminin yönetmenliğini bir kez daha Emmerich üstleniyor. Filmin oyuncu kadrosunda Liam Hemsworth, Charlotte Gainsbourg, Joey King gibi yeni isimler bulunurken, Vivica A. Fox ve Jeff Goldblum ilk filmdeki rolleri için geri dönüyor. İlk filmin başrollerinden Will Smith ise filmde yer almıyor. Uzaylıların dünyayı istila etmeye geldiği bir temayı işleyen ilk film gibi 2. devam halkası da aradan geçen 20 yılın ardından tekrar dünyayı istila etmeye karar veren uzaylı ırkını geri getiriyor. Dünya bir kez daha yokoluşun eşiğine gelmişken tanıdık ve yeni kahramanlar bir kez daha dünyayı kurtarmak için elele veriyor.

3. "Bekleyiş"

Bir anne beklenmedik bir şekilde oğlunun nişanlısıyla Sicilya'daki bir villada karşılaşır ve birbirlerini daha yakından tanımaya çalışırlar.Anna eski zamanlardan kalma bir villada günlerini tek başına geçirmektedir. Bu yalnızlığı bozan tek kişi Pietro’dur. Günlerden bir gün Anna’nın karşısına oğlu Giuseppe’nin kız arkadaşı olduğunu söyleyen bir kız arkadaşı çıkar. Oğlu annesini kendileri ile birlikte birkaç gün tatil yapması için davet eder. Giuseppe’nın yokluğunda zaman geçtikçe bu iki kadın birbirlerini tanımaya başlarlar.
Yönetmen koltuğunda Muhteşem Güzellik'ten tandığımız Piero Messina'nın oturduğu Fransa-İtalya ortak yapımı dramın başrollerini usta oyuncu Juliette Binoche ve Lou de Laâge paylaşıyor. Filmin kadrosunda Giorgio Colangeli ve Domenico Diele de yer alıyor.

4. Kördüğüm

Bekar bir kadın olarak tek başına anne olmak isteyen Maggie'nin tüm planları John'a aşık olunca değişir. Tek problem ise tam zamanlı antropolog, yarı zamanlı yazar olan John işinden başka bir şey düşünmeyen bir profesör olan Georgette’le evlidir. İstemeden de olsa olayları iyice karıştıran Maggie arkadaşları da işleri içinden çıkılmaz bir hale sokar...

Rebecca Miller'ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği filmin başrollerinde Travis Fimmel, Julianne Moore, Ethan Hawke, Greta Gerwig, Bill Hader, Maya Rudolph yer alıyor.

5. Süper Papağan

Aile sirkindeki işlere yardım eden Meksikalı papağan Cuco'nun tek bir hayali vardır; o da televizyonda gördüğü süper kahraman papağan El Americano’nun çılgın numaralarını layıkıyla taklit edebilmektir. Ancak sirk yöneticisi olan babası bir grup kabadayı kuş tarafından tehdit edilip sirkin denetimini onlara kaybeder. Bunun üzerine genç Cuco, zorbalara karşı vereceği mücadeleye El Americano'yu da dahil etmek için Hollywood’a eğlenceli ve bir o kadar da tehlikeli bir yolculuğa çıkar. Bu yolculukta alacağı en büyük ders ise aradığı kahramanın kendi içinde olduğudur.

Kaynak: Birgun.net