EREN TUTEL [email protected]

İstanbul’da dün iki ilginç otobüs seferi iptali yaşandı. Gaziosmanpaşa-Beşiktaş seferini yapan 36L ve Gaziosmanpaşa Şişli seferini yapan 49 numaralı iki hat ‘yaşanması muhtemel toplumsal olaylara’ karşı iptal edildi.

İstanbul’da dün sabah Gaziosmanpaşa’da yaşayan yurttaşlar Şişli ve Beşiktaş’a gitmek için uzun süre duraklarda bekledi. Bekledikleri otobüsün gelmemesi üzerine kızan yurttaşlar Alo 153’ten İBB Beyaz Masa’ya şikayette bulunmak istedi. Ancak İBB Beyaz Masa yetkilileri her iki hattın da önleyici tedbir kapsamında, ‘yaşanması muhtemel toplumsal olaylara’ karşı iptal edildiğini açıkladı. Yurttaşlar ise gelişmeye tepki gösterdi ve alternatif yolları kullanarak ulaşımlarını sağladı.



Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin 17. yıl dönümü nedeniyle dün birçok kentte olduğu gibi İstanbul genelinde de ‘güvenlik’ önlemleri alındı

MAKUL ŞÜPHE
Önleyici tedbir kapsamında ‘yaşanması muhtemel toplumsal olaylar’ gerekçesiyle otobüs seferlerinin iptal edilmesi akıllara makul şüphe yasasını getirdi. Aralık 2014’te yapılan düzenlemede CMK 116. maddedeki ‘somut delillere dayalı kuvvetli şüphe’ ibaresi ‘makul şüphe’ şeklinde değiştirildi.

Kaynak: Birgun.net