Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın, Yayın Danışmanı Barış İnce ve Ankara Temsilcisi Yaşar Aydın, BirGün’ün baskılara karşı başlattığı üye kampanyasına destek olan ve dayanışma çağrısı yapan siyasi partiler ile sendika ve meslek odalarına teşekkür ziyaretinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇAĞRI
BirGün’e yönelik baskılara karşı daha önce sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan destek mesajı yayınlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, teşekkür ziyaretinde de desteğini ve dayanışma çağrısını yineledi.

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezindeki görüşmede, ''BirGün’e destek vermek bu ülkenin aydınlarının, sivil toplum örgütlerinin, sendikalarının temel görevi olmak zorunda'' diyerek, gazetemizle dayanışma duygularını şu sözlerle ifade etti:



''BirGün’ün önemli bir işlevi var. Şu anda BirGün aynı dünya görüşünü paylaşmayan aydınların da destek vermesi gereken bir süreç yaşıyor. AKP’nin yoğunlaştırarak artırdığı baskı döneminde BirGün toplumun bir kesimine nefes aldırıyor en azından.''

CHP lideri, Basın İlan Kurumu’nun BirGün ve muhalif medyaya yönelik ilan ambargosunu da bir araştırma önergesiyle TBMM gündemine getireceklerini söyledi.

DAYANIŞMAMIZ SÜRECEK
İkinci ziyaretimiz, gazetemizin kampanyasına Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın açıklamalarıyla destek veren HDP Genel Merkezi’ne oldu. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, BirGün’ün yaşamasının halkın gerçeklere ulaşma hakkıyla doğrudan ilgili olduğunu söyledi.
Yüksekdağ, “Halkın haber alma, gerçekleri öğrenme hakkına sahip çıkması, dolayısıyla da BirGün’e ve diğer muhalif yayın organlarına sahip çıkması gerekir. Bizim HDP olarak BirGün ile ilgili duygularımız dayanışmanın ötesinde sahip çıkma olarak kabul edilmelidir. Bu dayanışmamız her zaman sürecektir. İktidarın kendisine muhalif tüm kesimleri boğma, yok etme gayretlerine izin verilmemelidir” diye konuştu.

KESK, TMMOB VE TTB’YE ZİYARET
Kampanyamıza desteklerinden ötürü KESK, TMMOB ve TTB’ye de teşekkür ziyaretinde bulunduk. KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Bayazıt İlhan da BirGün’le dayanışma duygularını yineleyerek, desteği sürdüreceklerini ifade etti.

BirGün YAŞAMALI
CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de gazetemize ziyarette bulundu. BirGün’ün destek çağrısına ses veren Şeker, ‘’BirGün yaşamalı. Muhalif medyayı desteklemek ve ayakta tutmak zorundayız’’ dedi.

Kaynak: Birgun.net