Belçika medyası dün en az 34 kişinin öldüğü, 250 kişinin yaralandığı Zaventem havalimanı ve metro istasyonunu hedef alan saldırılarda üçüncü şüphelinin yakalandığını duyurdu.

BBC Türkçe'nin haberine göre, medyada önce yakalanan kişinin baş zanlılardan Najif Laachraoui'nin olduğu haberleri çıktı ancak daha sonra o olmadığı açıklandı.

Yakalanan zanlının kimliğiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Brüksel'in Anderlecht mahallesindeki operasyon devam ediyor.

Havaalanında kapalı devre güvenlik kameralarının çektiği fotoğraftaki iki zanlının Halide ve Brahim el Bakraoui kardeşler olduğu bildirildi.

SAHTE KİMLİK TAŞIYORDU

Paris saldırılarında kullanılan bombaları imal ettiği sanılan şüphelinin DNA izlerine Paris saldırgınlarının Brüksel'de kullandığı evlerde rastlanmıştı.

Belçikalı yetkililer Laachraoui'nin Paris saldırıları baş şüphelisi Salah Abdeslam ile Eylül ayında Macaristan'a gittiğini söylüyor.

Abdeslam geçen hafta Cuma günü yakalandı.

Zanlılardan 18 Mayıs 1991 doğumlu Laachroui 2013 yılında Suriye'ye gittiğinden bu yana polis tarafından aranıyor. Şüpheli Salah Abdelslam ile yolculuk ederken Soufiane Kayal adına düzenlenmiş sahte kimlik taşıyordu.

Belçika televizyon kanalı RTBF, kimliği tespit edilen zanlılardan Halid el Bakraoui'nin 2011 yılında araba kaçırmaktan beş yıl hapis cezasına çarptırıldığını, Brahim'in ise 2010 yılı Ekim ayında polise ateş açmaktan ceza aldığını bildirdi.

Kaynak: Birgun.net