Yüksek Askeri Şura'nın yapısının değişmesiyle ilgili konuşan Bakan Bekir Bozdağ, amaç darbe zeminini ortadan kaldırmak. Sivil üyelerle demokratik denetim sağlanacak" dedi. Bozdağ, "artık son söz sivillerde olacak" diye belirtti.

Milliyet'in haberine göre Bozdağ, MİT ve Genelkurmay'ın konumuyla ilgili yapılacak yasal düzenleme için muhalefetle görüşeceklerini açıkladı.

Ordunun anayasal olarak Cumhurbaşkanı'na bağlı olmalı gerektiğini söyleyen Bozdağ, darbe girişimiyle ilgili ABD'nin yaklaşımı konusunda "ABD, Türkiye düşmanlarının gözünden bakıyor. FETÖ, ABD için de tehdit bunu anlatacağız. İhanetin arkasında Gülen var, ABD de bunu biliyor" dedi.

Bozdağ, ABD'ye yapılacak ziyaretle ilgili "Dışişleri bakanımızla gidip Gülen'i isteyeceğiz, Gülen'in 3. bir ülkeye kaçma niyeti var" dedi.

Almanya'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Köln'deki mitinge videokonferansla bağlanmasını engellemesi konusunda Bozdağ, "Demokrasi dersi verenlerin hali ortada. Bu engelleme Almanya'nın demokrasi konusunda samimi olmadığının bir göstergesidir" dedi.

Kaynak: Birgun.net