Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) bundan sonraki seçimlerde vatandaşların kimlik bilgilerini partilerle paylaşmayacağını söyledi.

Muş Valiliği'ni ziyaret eden Bozdağ, gazetecilerin kimlik bilgilerinin sızdırılması ile ilgili soruları üzerine şunları söyledi:

"Adli soruşturma sonucunda ortaya çıkacak. YSK, seçim zamanı siyasi partilere seçmen isim ve listelerini vermektedir. YSK'nın bu listelerinden mi, partilere gittiten sonra mı başka ellere geçti? Yoksa YSK'dan mı bir şekilde ele geçirildi? Bunların tamamı ortaya çıkarılacak. Seçimlerin temel hükümleri hakkında bir kanun var. Bunlara yardımcı olan düzenlemeler var. Seçim ilgili düzenlemelerin tamamını tek bir kanun haline getirecek çalışmaları sürdürüyoruz. Bundan sonra YSK'nın paylaşacağı bilgilere de bir sınırlama getirmeyi planlıyoruz. Veri paylaşma ihtiyacı olacaksa da isim dışındaki verilerin tamamı gizlenebilir ve anonim hale getirilebilir. YSK bundan sonraki seçimlerde vatandaşlarımızın kimlik bilgilerini herhangi bir siyasi parti ile bugünkü usül ve yöntemle paylaşmayacaktır."

Kaynak: Birgun.net