MUSTAFA DERMANLI / BOZCDA

Artvin Cerattepe’de maden arama faaliyetleri için hukuğa aykırı olarak işleyen süreçte ağaçların kesildiği ve bu bölgede usulsüz olarak inşaat yapıldığı bilgisi ülke gündemindeki yerini korurken, Bozcaada anlamlı bir etkinlikle yeşile sevgisini gösterdi. Dün (Perşembe) bağcılara 20 bin asma fidesi dağıtılırken, Bal Ormanı’na 5 bin ağaç dikimi gerçekleştirildi. Üstelik bu ormanlık alanda tüm elektrik ihtiyacı yenilenebilir enerjiyle, yani güneş panelleriyle sağlanıyor!

Gökçeada – Bozcaada Tarımsal Kalkınma ve İskan Projesi kapsamında gerçekleşen etkinlikte Bozcaadalı bağcılara 20 bin asma fidanı dağıtıldı. Sabah saatlerinde Bozcaadalı bağcıların ve halkın katılımıyla gerçekleşen dağıtma ve bilgilendirme toplantısına Kaymakam Abbas Yeşilkuş ve Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz da katıldı. Bağcılara fidanların dağıtımından sonra da “Bal Ormanı” adı verilen bölgeye 5 bin fidan dikildi. Daha önceden dikilen 15 bin fidanla birlikte birkaç yıl sonra alandaki ağaç sayısının 20 bin civarında olacağı belirtildi.


TEMİZ ENERJİ İLE SULAMA
Bozcaada İlçe Tarım Müdürü Hasan Öz, “Alandaki fidanların sulaması damla sulama sistemi ile gerçekleşmektedir. Bu sistemin çalışması için gerekli enerjiyi ise güneş panelleri sayesinde sağlıyoruz. Hem doğayı koruyoruz, hem de ağaç dikiyoruz” şeklinde açıkladı.

Bozcaada’da eğitim gören tüm öğrencilerin katıldığı ekim işlemi sonrasında, fidan dikimine gelen herkes hatıra fotorğafında bir araya geldi. Ekim işlemine katılan Kaymakam Abbas Yeşilkuş, “Öğrencilerin her biri kendi ağacını dikti, onlara isimlerini verdi. Ormanın, ağacın, yeşilin faydasının ne olacağını çocuklara aşılamak istedik. Onların gözlerinde bu sevgiyi gördüm. Hep birlikte yemyeşil bir Bozcaada için el birliğince çalışacağız. Bir ağaç, bir insan, bir nefes...” diyerek etkinliğe dair görüşlerini paylaştı.


Kaynak: Birgun.net