MUSTAFA DERMANLI / BOZCDA

Bozcaada’nın tek akaryakıt istasyonu olan OPET’te satışlar bugün itibari ile durdu. Şu an için adada özel ve kamu hizmeti veren araçların hiçbirisi adadan akaryakıt alamıyor. Nedeni ise, GESTAŞ’ın adaya geçiş yapan akaryakıt tankerinin ücretini 2015 yılında 800 TL’den 950 TL’ye çıkarması, bu yıl da geçen yılki rakamak yüzde 100 zam yaparak ücreti 1.900 TL’ye çıkarması olarak belirtiliyor.

Kış aylarında dört personel çalıştırdığını ve günde ortalama 10-15 araca hizmet vermesi sebebiyle zararına da olsa çalıştıklarını belirten firma yetkilileri bu son zamdan sonra satışı durdurma kararı aldıklarını belirtiyorlar. Son bir aydan beri durumu GESTAŞ ve yerel yönetime bildiren işletmenin yetkililerine ise şu an için herhangi bir bilgilendirme sağlanmadı. Ayrıca ücretlendirmede bir iyileştirme yapılmadığı için bugün işletmede akaryakıt bitti ve yeni tankerin geçişi sağlanamadı.

GESTAŞ’ın fahiş zam uygulamasının gerekçesi ise sadece, ücretlendirmenin bugüne kadar yanlış uygulandığı olarak belirtildi. Yapılan zam uygulaması hakkındaysa GESTAŞ’ın herhangi başka bir gerekçe göstermediği belirtiliyor.

Sorunun kısa sürede çözülmemesi halinde adadaki kamu kurumlarına ait çöp aracı, zabıta, Jandarma ve Emniyet’e ait araçlar, işletmelerin araçlarında büyük sıkıntı oluşacağı belirtiliyor. Bu da adadaki hayatı bir anda kilitleyeceği ya da tüm araçların tek tek anakaradaki bir akaryakıt istasyonundan yakıt alması anlamına geliyor. Bilindiği üzere yakıt taşıyan feribotlara, tehlike sebebiyle normal araçlar alınmıyor. O feribot seferinde sadece yakıt tankeri taşınıyor ve ücreti de işletme tarafından GESTAŞ’a ödeniyor.

Kaynak: Birgun.net