Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz’ın silüetini karalayan AKP Gençlik Kolları üyelerine tepki gösteren öğrencilere polis operasyon başlattı. 1 öğrenci gözaltına alınırken 11 öğrencinin daha arandığı bildiriliyor.

Gezi Direnişi sırasında polis ve sivil kişiler tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın silüeti, doğum gününde öğrencisi olduğu Anadolu Üniversitesi’ne çizilmiş; silüet birkaç gün sonra ise AKP Gençlik Kolları üyelerinin saldırısına uğramıştı. AKP’liler tarafından yazılan yazılara “JÖH/PÖH” imzası atılmıştı.

Bu olay üzerine Ali İsmail’in silüetini tekrar üniversitenin duvarına çizen öğrenciler, AKP’li bir gençle yaşadıkları tartışmanın videosunu da sosyal paylaşım sitesine koydular. Videoda AKP’li gencin karalamayı kendisinin yapmadığını söylediği, silüeti yeniden çizen öğrencilerin ise AKP’li gence benzer bir olayın tekrar yaşanmaması yönünde telkinde bulunduğu görülüyor.

Ancak yandaş medyanın AKP Gençlik Kolları üyesi Musab Tayyib Altınkaynak adlı gencin tehdit edildiğine dair haberleri ve AKP’li sosyal medya trollerinin olaya dair yorumları üzerine polis bugün Ali İsmail’e sahip çıkan üniversite öğrencilerine operasyon başlattı. Gökhan Ergin adlı bir öğrenci gözaltına alınırken savcının 11 öğrenci hakkında daha yakalama kararı çıkarttığı bildirildi.

Boynukalın da devrede: Serseriler!
Bu arada sosyal medyada olaya dair yorum yapan kişiler arasında Hürriyet gazetesi baskınıyla ‘nam salan’ AKP Eski Gençlik Kolları Başkanı, şimdiki milletvekili ve bakan yardımcısı Abdurrahim Boynukalın da var. AKP üyeleriyle birlikte gazete basıp cam çerçeve indiren, yazarları dayakla tehdit eden Bonukalın, kişisel Twitter hesabından Ali İsmail’e sahip çıkan öğrencilere ‘serseriler’ diye seslenerek şunları yazdı: “Bu videodaki serserilerin hukuk önünde hesap vermesi ve rektörün de sürecin takipçisi olması gerekir.”

Bu videodaki serserilerin hukuk önünde hesap vermesi ve rektörün de sürecin takipçisi olması gerekir. https://t.co/fwjE3RexML

— Abdurrahim (@A_Boynukalin) March 23, 2016

Ali İsmail'in görseli, AKP Gençlik Kolları'nın saldırısına uğradı!

Kaynak: Birgun.net