ONUR EREM @onurerem

İstiklal Caddesi’ndeki patlama yüzlerce metre öteden duyulacak güçteydi. Çevre mahallelerde halk ve esnaf panik halinde olup biteni anlamaya çalışırken polisler İstiklal Caddesi’ni hızla yaya trafiğine kapattı.

Turistler ve işçiler boşalttı
Patlamanın ardından Taksim Meydanı’na vardığımda meydan halka kapatılmıştı. Gazetecilere ise meydana girip İstiklal Caddesi’nin başladığı noktaya kadar ilerleme hakkı verilmişti. Turistler ellerinde valizlerle panik içinde bölgeden ayrılmaya çalışıyordu. Taksim’deki işyerlerinin de teker teker kepenk indirmesiyle birlikte İstiklal Caddesi ve civarında çalışan binlerce işçi de işyerlerinden çıkarak evlerine döndü.

Turistler ve çalışanların ayrılmasının ardından Taksim Meydanı ıssızlığa büründü. Günde 2 milyon kişinin yürüdüğü İstiklal Caddesi’ndeki tek ses, caddenin tepesinde uçan helikopterin gürültüsüydü.



Sessizliği bozan gelişme ise İstanbul Valisi Vasip Şahin’in olay yerine gelişi oldu. Patlamadan yaklaşık bir saat sonra Taksim’de incelemelerde bulunan Vasip Şahin için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Büyük bir araç konvoyuyla İstiklal Caddesi’ne gelen Şahin’in özel korumaları ellerinde çelik perdelerle olası bir saldırı için hazır bekledi.

Komşu ilçeler de bomboş
Şahin’in ayrılışından sonra komşu ilçelerdeki duruma bakmak için ben de bölgeden ayrıldım. Kabataş’ta vapur iskelesi ve otobüs duraklarında bekleyen insanlar kimin canlı bomba olabileceğini düşünerek korkuyla birbirine bakıyordu. Beşiktaş’ta ise Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi’nin önünde yoğun önlemler alınmıştı. Polisler, iskelelerin civarındaki meydanı şerit çekerek kapatmış, meydandaki otobüs duraklarına ise araçların yanaşmaması için beton bloklar yerleştirilmişti. Zincirlikuyu ve Şişli sokaklarında da neredeyse insan kalmamıştı. İstanbul halkı yeni bir patlama korkusuyla evlerine çekilmişti.

Kaynak: Birgun.net