Bolu'da Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi'nin Hafızlık Okuluna çevrilmesine karşı Bolu halkı, lisenin önünde bir açıklama gerçekleştirerek tepkilerini dile getirdi.

800 öğrenci ile Bolu’nun en kalabalık liselerinden, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi kapatılıp yerine ise 60 hafız adayının eğitim alacağı bir okula dönüştürülmek isteniyor.

BİRÇOK KESİM DURUMA TEPKİLİ

Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi'nin Hafızlık Okulu'na dönüştürülmesine; okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler başta olmak üzere Bolu'da bulunan birçok demokratik sendika, sivil toplum kuruluşları ve Bolu Nar Kadın Dayanışması da karşı çıkıyor. Bolu Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi'nin Hafızlık Okulu'na çevrilip Kız Meslek Lisesi öğrencilerin ise kilometrelerce uzaklıkta başka bir okula taşınması planlanıyor.

"KARANLIĞA KARŞI GÜNEŞ OL!"

Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi'nin Hafızlık Okulu'na dönüştürülmesine karşı açıklamada bulunan Bolu Nar Kadın Dayanışması, " Bugün birçok öğretmen, öğrenci, veli ve demokratik kitle örgütleriyle birlikte haykırdık. Gericilik hayatımızın dört bir tarafını kuşatmış durumda. Şimdiyse 800 öğrenci yerinden edilmeye çalışılarak yerine 60 tane hafız adayı getirilmeye çalışılıyor. Biz kadınlar buna izin vermeyeceğiz. Kadınlar güneş olup karanlığı aydınlatacak!" dedi.

Kaynak: Birgun.net