Bolu Dağı'nda faaliyet gösteren bir alışveriş merkezinde işyerleri bulunan esnaf, bölgede yapılan alt ve üst yapı çalışmaları nedeniyle işlerinin aksadığını ileri sürerek TEM Otoyolu ile D-100 Karayolu'nu ulaşıma kapattı.

Alışveriş merkezinde işyerleri bulunan esnaflar ve çalışanları karayolları ekiplerinin, TEM Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli ile Abant Kavşağı arasında Ankara istikametine gerçekleştirdiği yol yapım çalışması ile Bolu Belediyesi tarafından D-100 Karayolu'nda yapılan üst yapı çalışmalar nedeniyle alışveriş merkezine araç girişine izin verilmemesine tepki gösterdi.

Yetkililere tepki göstermek isteyen esnaflar ve çalışanları ulaşımın çift yönlü olarak sağlandığı TEM Otoyolu'nun alışveriş merkezinin önünden kısa süreli olarak ulaşıma kapatarak bir basın açıklaması yaparak dağıldı.

Esnaflar daha sonra Bolu Belediyesi tarafından alışveriş merkezinin D-100 Karayolu girişinde gerçekleştirilen yol yapım çalışmasına tepki göstermek için D-100 Karayolu'na indi.

Kapanan yol nedeniyle işlerinin durma noktasına geldiğini ileri süren esnaflar D-100 Karayolu'nda oturarak karayolunu çift yönlü olarak ulaşıma kapattı.

Jandarma ve emniyet mensupları yolun ulaşıma açılması için esnafı ikna etmeye çalıştı.

Kaynak: Birgun.net