HABER MERKEZİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kurulacağı açıklanan Dini Tesis ve Kültür Merkezi ile Karaova'da yapılması planlanan TOKİ konutlarına yönelik tepkiler devam ediyor.

Söz konusu yapıların bölgedeki ekolojik dengeyi bozacağını ve yaşam alanlarını olumsuz etkileyeceğini belirten Bodrumlular dün eylemdeydi.

Birçok demokratik kitle örgütü ve siyasi parti ile Bodrum halkının katıldığı eylem, ‘İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi’nin yapılacağı alanda gerçekleştirildi.

'Tüm haklarımızı kullanacağız'
Bodrum Kent Konseyi'nin çağrısıyla bir araya gelen ve ''Bodrumlular Bodrum'a sahip çıkıyor'' diyen yaşam savunucuları tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''Biz kentin geleceğinin planlanmasında söz sahibiyiz. Bu projelerin Bodrum'un aleyhine olduğuna inandığımız için karşı çıkıyoruz. Bodrum'un içme ve kullanma suyunun 2016 yılından sonra yetersiz kalacağı bilimsel araştırmalarla tespit edilmiştir. Tüm bu nedenlerle Ortakent-Yahşi Yalısı Mevkiinde Dini Tesis ve Kültür Merkezi ile Karaova'da yapılması planlanan TOKİ konutlarına karşıyız. Bu girişimlere devam edildiği takdirde, yasalardan kaynaklanan tüm haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna ve yetkililere duyururuz. Bodrum, dünyanın ortak kültürel tarihi ve doğal değeridir ve öyle kalmalıdır.''

Ne olmuştu?
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Bodrum Müftülüğü, dünyaca ünlü mavi bayraklı ‘Camel Beach Koyu’na ‘İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi’ yapılacağını açıklamıştı. Yaklaşık 30 milyon liraya mal olacağı belirtilen merkeze belediyelerden tarafından izin verilmemiş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın re’sen görüşüyle Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ruhsatlandırma yapılmıştı.

Kaynak: Birgun.net