Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde site yapılacak bir alandan sökülüp hafriyat ve molozların bulunduğu bir yere dikilen ağaçların kuruyunca püskürtme boyayla ağaçlar yeşile boyandı.

Bitez Mahallesi’nde 80 villanın yapılacağı site inşasına başlayan firma, alanda bulunan 45 fıstık çamı, çam, okaliptüs ve kıbrıs akasyası ağaçlarını kökünden sökerek, hafriyatın da boşaltıldığı Ali Kelle Ağaçlandırma Sahası’na dikti.

Aradan geçen iki haftanın ardından inşaat yetkilileri, ağaçların kuruduğunu görünce, ‘çözüm’ diye ağaçları püskürtme yağlı boyayla yeşile boyadı.

Konudan haberdar olan Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Bodrum Gönüllüleri yetkilisi Haluk Ortaç, beraberindeki üç gönüllüyle birlikte ağaçları inceleyerek şirket yetkilileriyle görüştü.

‘TEPKİ GÖSTERMESİNLER DİYE’

Doğan Haber Ajansı’na () konuşan Ortaç şunları söyledi:

“İnsanlar tepki göstermesin diye yeşile boyamışlar. Kuruyan ağaçların yeşile boyandığını görünce şok olduk. Ancak ağaçların zaten kesim izni varmış. Ağaçları kesmek yerine kökünden sökerek ağaçlandırma alanına dikmişler. Biz bu alanı Ali Kelle Ormanı Ağaçlandırma Alanı olarak kullanıyorduk. Tabii üzücü bir durum. Kuruyan ağaçların yerine yenilerinin dikilmesini talep ettik, kabul ettiler.”

‘GÜZEL GÖRÜNSÜN DİYE’

Şantiye yetkililerinden Recep Kaplan şunları söyledi:

“Bizi yeşil düşmanı gibi gösteriyorlar. Oysa ki bu ağaçların kesilmesi için ilgili makamlardan gerekli izinleri aldık. Ancak kesmeye kıyamadık yerlerini değiştirdik. Ancak ağaçlar kuruyunca yanlış anlaşılırız düşüncesi ve güzel görünsün diye kuruyan ağaçları yeşile boyadık. Sonuçta iyi niyetimizin kurbanı olduk. Aslında yaptığımız yasal bir olay.”

‘KÖTÜ GÖRÜNMESİN DİYE BOYADIM’

Şantiye Müdürü Osman Altıntop ise şunları söyledi:

“Tapulu mülkümüz içinde kalan ağaçları inşaat yerleşim alanında olduğu için kesme izni aldık. Ancak kesmeye kıyamadık. Ağaçların bulunmadığı yerde, Ali Kelle Ormanı’nın kenarına dikerek tutmasını bekledik. Yüzde 90’ı kurudu. Birkaç tanesi tuttu. Çevreden tepki almayalım ve kötü görünmesin diyerek ben boyadım.”

Kaynak: Birgun.net