Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu akşam saatlerinde çöplükte çıkan ve sitelerin bulunduğu alana 50 metre yaklaşan yangın mahalle halkına korku dolu anlar yaşattı. Yangın söndürme çalışmaları sırasında işçiler ile destek veren mahalle halkından bazı kişiler dumandan etkilendi.

'nın haberine göre, Bodrum'un Gündoğan Mahallesi'ndeki çöplükte saat 20.30 sıralarında çıkan yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Önce makilik alana ardından ormanlık alana sıçrayan yangını gören çevredekiler durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine gelen 8 itfaiye aracı, 8 orman arazözü ve 40 orman işçisinin müdahale ettiği yangında itfaiye ve orman işçileri zaman zaman dumandan etkilenerek fenalık geçirdi.

Dumandan etkilenenler sağlık ekipleri tarafından ambulanslara taşınarak tedavi edildi.

Alevleri söndürmek ve sitelere yaklaşmasını önlemek için müdahaleye katılan üç yurttaş rüzgarın yön değiştirmesi ile alevlerin ortasında kaldı.

İtfaiye ve AKUT ekipleri tarafından kurtarılan yurttaşlar yangın bölgesinden uzaklaştırıldı.

Gündoğan, Göltürkbükü ve Torba mahalleleri saatlerce duman altında kalırken evlere 50 metre kadar yaklaşan alevler nedeniyle korku ve panik yaşandı.

Bodrum Orman İşletme Şefi Mutlu Mercan saat 23.30 itibarıyla yangının kontrol altına alındığını belirtti.

Mercan şöyle konuştu: "Rüzgar çok şiddetli ve çöplük alanı geniş bu nedenle zaman zaman meydana gelen patlamalar yeni yangınların çıkmasına neden oluyor ama kontrol altına almayı başardık, şu anda soğutma çalışmaları devam ediyor. Sabaha kadar devam edecek ve yerleşim merkezleri etrafında gerekli önlemleri aldık, şu anda bir tehlike bulunmamakta."

Yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 30 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

Kaynak: Birgun.net