SEBAHAT KARAKOYUN [email protected] @ssenyaprak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Artvin’de uğradığı silahlı saldırıdan bir gün önce yapılan MYK toplantısında, bazı üyelerin suikast endişelerini dile getirerek , programın iptal edilmesini önerdiği öğrenildi. CHP Lideri bu öneriyi, iptalin halktaki tedirginliğin artmasına yol açacağı gerekçesiyle kabul etmedi.

Artvin’in Ardanuç ilçesi yakınlarında Kılıçdaroğlu’nun konvoyundaki öncü kolluk aracına ateş açılması ve bir jandarma erinin yaşamını yitirmesinin yankıları devam ederken, olaydan bir gün önce yapılan MYK toplantısında, riskli olabileceği gerekçesiyle gezinin iptalinin gündeme geldiği belirtildi. Alınan bilgiye göre, toplantıda bazı üyeler, Antep’teki IŞİD saldırısı konuşulurken, son dönemde “siyasilere suikast” iddialarının sıklıkla dile getirildiğine dikkati çekti. CHP ve Kılıçdaroğlu’nun hedef seçilebileceği endişesini dile getiren üyeler, bir süre gezilere ara verilmesini ve Artvin programının da iptal edilmesini istedi.

‘Biz teslim olursak…’
Kılıçdaroğlu, bu önerilere karşı çıkarak, Antep’teki bombalı saldırının ardından halkın sokağa çıkmaya korkar hale geldiğini belirtti ve “Biz eğer bunu yaparsak, gezileri iptal edersek tedirginlik iyice artar. Meydana çıkmamak teröre teslim olmaktır. Biz teröre teslim olursak, halk ne yapacak. Biz teslim olursak Türkiye teslim olur” dedi.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından kendisine de bazı uyarıların yapıldığını kaydeden CHP Lideri, “Kimse kusura bakmasın ama boyun eğecek değilim. Gençler, çocuklar ölüyor. Bizim böyle bir ortamda korkmadan terörün üzerine gitmemiz lazım” diye konuştu.

Medyaya sitem
Aynı toplantıda ülkeyi 15 Temmuz’a getiren süreçten de söz eden Kılıçdaroğlu’nun medyaya yönelik eleştirilerde bulunduğu da öğrenildi. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz öncesi iktidarın hedef hâline getirdiği televizyonları, yayın kuruluşlarını kendilerinin savunduğunu ve basın özgürlüğüne vurgu yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

“O gece hep birlikte darbeye karşı çıktık. Ancak şimdi merkez medyaya bakıyorsunuz, canlı yayınlarda hep AKP’liler konuşturuluyor. Olayın ortaya çıkmasının hemen sonrasında her türlü tehlikeyi göze alarak derhal Meclis’e giden grup başkanvekillerimiz, genel başkan yardımcılarımıza o geceyi sormak kimsenin aklına gelmiyor da, o anda Meclis’te bile olmayan AKP yöneticileri ekranları işgal ediyor. Açıyorsunuz bütün kanalları hep onlara mikrofon uzatılıyor. Eskiden yandaş medyanın dışında merkez medya vardı biraz daha objektif habercilik yapan. Ama şimdi hepsi artık iktidarın yanında. O programları izlerken geçmişi düşünüp acı acı gülümsüyorum.”

***

Yaşamını yitiren asker toprağa verildi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırıda yaşamını yitiren Jandarma Er Fatih Çaybaşı’nın cenazesi dün memleketi Erzincan’da defnedildi.
Yaşamını yitiren er Fatih Çaybaşı için dün Artvin Jandar Komutanlığı’nda resmi tören düzenlendi. Törende Artvin Valisi Muhterem İnce, AKP Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe de buludnu. Çaybaşı’nın cenazesi daha sonra memleketi Erzincan’a gönderildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de, Erzincan’da Çaybaşı’nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Canikli burada yaptığı açıklamada, “Bu saldırı Kılıçdaroğlu’nun şahsına değil ülkenin bütünlüğünü yapılan saldırıdır” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net