Norveç’in başkenti Oslo’da Kent Meclisi, halkı bisiklet kullanmaya teşvik etmek için ilginç bir uygulamaya imza attı ve zenginlere para dağıttı.

Oslo’da pahalı elektronik bisikletlerin kullanımının teşviki için binden fazla kişiye Kent Konseyi tarafından para dağıtıldı. Para dağıtılan kişilerin çoğunun ise şirket yöneticisi, işadamı ve sosyetenin önde gelen isimleri olması dikkat çekti.

MİLYARDER İŞADAMINA KAMU BÜTÇESİNDEN PARA

Sputnik'in haberine göre, halkın vergileriyle oluşturulan kamu bütçesinden para alanlar arasında ülkenin en zengin isimlerinden milyarder işadamı Richard Andvord’un bulunması “Bu kadarı da olmaz” dedirtti. Para alan isimlerden işadamı Morits Skaugen, tepkilere karşı çıkarak “Kişisel servetin bu konuyla bir ilgisi yok” dedi.

Nettavisen gazetesi editörü Gunnar Stavrum ise, kendisinin de para alan isimler arasında olduğunu ancak bunu sadece kentte elektronik bisikleti teşvik programının saçmalığını göstermek için yaptığını belirterek şunları söyledi: “Bence elektronik bisiklete böyle bir ekonomik destek vermek aptalca çünkü elektronik bisikletleri çevreye en dost seçenek olan normal bisikletten daha kârlı hale getiriyor.”

Kaynak: Birgun.net