BM İnsan Hakları Komiserliği (OHCHR), Orta Afrika Cumhuriyeti'nde görev yapan barış gücü askerlerinin yaşı küçük kızlara cinsel istismarda bulunduğuna dair iddiaların endişe verici olduğunu açıkladı.

Cenevre'de basın toplantısı düzenleyen OHCHR Sözcüsü Rupert Colville, önceki yıl gerçekleştiği iddia edilen olayların yeni ortaya çıktığını söyledi. Colville, o dönemde 14-16 yaşlarında olan dört kızın konuyla ilgili AB birliği askerlerini suçladığını, iki kızın ise Avrupalı askerlerin kemdierine tecavüz ettiği, diğer iki kızın ise birlikte olma karşılığında kendilerine para ödendiğini söylediğini aktardı. Vakaların, Bangui havaalanı yakınlarındaki kampta gerçekleştiği iddia ediliyor.

Bunların haricinde yaşları 7 ve 9 olan bir kız ve erkek çocuğunun da Fransız askerlerinin istismarına maruz kaldığı iddia edildi. Colville, kız çocuğunun bir şişe su ve bir torba kurabiye karşılığında Fransız askerlerine oral seks yaptığını söylediğini aktardı. Erkek çocuğun da kendisi ve başka çocukların da benzer şekilde istismar edildiği yönünde ifade verdiği belirtildi.

BM İnsan Hakları Komiseri Prens Zeyd el Hüseyin geçtiğimiz hafta konuyla ilgili Gürcü ve Fransız ve adı açıklanmayan başka bir ülkeden yetkililerle görüşmüştü. Söz konusu ülkelerin, iddialar hakkında kendi içlerinde de soruşturma başlattığı belirtildi.

Kaynak: Birgun.net